PDA

Zobacz pełną wersję : pomoc

Andr3w
21-05-08, 17:01
Moj problem wystapil z 2 tyg temu , ale uaktywnia sie przy rozgrzewce przy skretach tulowia i za kazdym razem kiedy sie rozgrzewam tak to mnie lapie taki bul ze nie moge sie skrecac i ciezko jest spac i sie przekrecac. Ja myslalem ze to miesnie(dolna czesc grzbietu )alepgadalem z kumplami i doszlem sam do wniosku ze to kregoslup ! czego to moze byc wina mam krzywy kregoslup i czy to moze byc wina przeciazenia kregoslupu od cwiczen ???? powiedzcie co to moze byc i jak temu zapobiec itp. Z gory dzieki!

hans87
21-05-08, 17:21
hmm jesli mowisz o bólu w odcinku lędzwiowym to powodem mogą być zle wykonywane technicznie cwiczenia na plecy (czyli przy cwiczeniach nie masz wyprostowanych pleców).

Drugim powodem moze być zle podnoszenie sztangi albo hantli z ziemi, wtedy tez plecy dostają po tyłku, zwlaszcza odcinek lędźwiowy.

Idz z tym do ortopedy i niech ci zrobi przeswietlenie, ewentualnie jakies masci np. fastum.
pozdro

47
21-05-08, 17:38
nie zrozumailem za bardzo gdzie cie to boli. mnie tak bolało w prawym dolnym odcinku plecow szczegolnie jak gralem w pilke no i przy ruchach nogą.
rano i wieczorem sie smarowalem ketopromoem i juz w ogole nie boli ;]

terrorsiejem
21-05-08, 20:17
może uszkodziłeś nerw kulszowy przy podnoszeniu czegoś cięzkiego. Jesli pewnego razu przy treningu cos strzyknęł i od tego zaczął sie ból tzn że jest to co napisałem. Mozliwe jest równiez to że naciągnąłeś jeden z mięśni przy odcinku kręgosłupa lędzwiowo-krzyzowego. Przez jakiś czas unikaj ćwiczen w których musisz być pochylony (wiosłowanie itp.) staraj sie nie schylać zamiast schylania kucaj (powinieneś robić to zawsze) i oczywiście udac sie do ortopedy ponieważ kręgosłup to nie przelewki i na starośc można mieś wielkie problemy.

ziomeczek
22-05-08, 08:35
Witam mozesz spróbowac kupic sobie równiez pas który odciaza troche odcinek lędzwiowy i podstawa przy cwiczeniach to dobra technika i ROZGRZEWKA !!!!!!!

terrorsiejem
22-05-08, 11:41
nie może probowac tylko musi kupic :)