Zobacz pełną wersję : Kreatyna a spadki
Witam
Czytałem wiele tematów o kreatynie.
Lecz na jedno pytanie nie znalazłem odpowiedzi.
Jak wszedzie wiadomo po cyklu sa spadki.
Czy istnieje mozliwosc ze po cyklu pojawia sie tak duze spadki ze np biceps zejdzie nam do takich rozmiarow ktore mielismy przed cyklem?
lukasz-stargard
18-05-08, 20:11
Stary, jak to by bylo mozliwe? Jak cwiczysz bez niczego tzn bez zabdych supli to tez ci urosnie masa miesniowa a jak sie wesprzesz jakimis suplami to troche ci bardziej pojda miesnie i po cyklu nie spadna bo jak to mozliwe? Przeciez jakis wysilek a mysle ze nie maly wlozyles w to. Chyba ze nie cwiczysz pozniej to jasne ze spadnie. Po cyklu dalej cos bierz np. HMB ktore zreszta mozna brac ciagle.
po cyklu na krecie moga wystapic spadki nie raz bylem swiadkiem zmarnowanych cykli po ktorych wszystko szlo w p...d i po cyklu nie zadne hmb ktore jest nieoplacalne najlepszym rozwiazaniem bedzie aminokwasy bcaa dzialanie jak wiadomo antykataboliczne i przylozyc sie do diety. Niektórzy nawet zaprzestaja treningow na tydzien albo zmieniaja na lzejszy ok 2 tygodniu 3 ale wiadomo konczymy cykl to napewno zmniejszamy agresje treningowa obciazenie itp zeby sie zregenerowac troszke.
terrorsiejem
19-05-08, 08:34
to w sumie zalerzy od wielu czynników.Ale jesli trzymasz diete ćwizyłes odpowiednio intensywnie to nie powinno spasć nic :)
prawda lezy pośrodku :
troche spadnie , ale żeby do stanu przed cyklem to NIE
oczywiscie czy spadek bedzie duzy czy minimalny zalezy tylko i wylacznie od ciebie , co i jak bedziesz zazywal po cyklu
pozdr
Prezydent_1c
19-05-08, 22:21
Moim zdaniem również zależy od rodzaju kreatyny.
Mono- największa retencja wody (największa masa) = największe spadki, mała utrata siły
TCM- mała retencja wody (troche masy zazwyczaj 2-4kg) = małe spadki, mała retencja wody.
Cytryna zachowuje się podobnie do TCM.
Niestety ktoś po coś estryfikował kreatyne ;) i nie wierze w artykuły gdzie mono wypada lepiej od TCM pod względem "ogólnym", z cytryną sie nie spotkałem.