Zobacz pełną wersję : Vitalmax
Czy brał ktoś kiedyś vitalmaxa 63 protein? Jeśli tak to poprosze o jakieś uwagi na jego temat, bo się zastanawiam nad zakupem i carbo z vitalmax także. Z góry dzięki za odpowiedzi. Jeszcze mam jedno pytanie, jeśli się okaże, że ktoś ma duże braki w dieci np z powodu bralu czasu itd i chce je uzupełnić odżywką to jakie są maksymale dopuszczane dawki odżywki?? Pozdrawiam
Za taki maks uznaje się 30% ogolnego zapotrzebowania np. zapotrzebowanie 200g bialka/ 60g moze pochodzic z odzywki. Tyle że co do weglowodanów jest tu troche kłopot bo carbo to praktycznie cukier i wyszło by dość dużo złej jakości ww.
ok, ale jak jest z węglami? Jeśli mi brakuje w diecie więgli to moge dowalić carbo czy raczej nie bo teraz to juz nie wiem :/
Wg mnie nie mozna za duzo brac Carbo niestety najlepsze pory na jego branie to tuz przed treningiem i po treningu. Tak jak napisal Symu To jest w duzej mierze cukier wiec musi byc albo spalony w czasie treningu albo ma sluzyc do szybszego uzupelnienia glikogenu. W trakcie dnia i w dni nietreningowe nie polecam
pablo91prg
17-05-08, 08:52
lepiej uzupełniać gainerem w ciagu dnia, carbo jw. przed i po treningu jedynie
jeszcze mam takie pytanie ile razy dziennie powinno być brane białko jeśli mi brakuje 60 g w diecie a nie mam możliwości bardziej jej udoskonalić. W jakich porach dnia je najlepiej stosować bo z tego co pamiętam to zawsze 30 min po treingu brałem porcje. Z góry dzięki za odp i pozdrawiam
z rana po treningu i przed spaniem :>
mam taką dziwną miarke bo wcześniej była mniejsza i albo mi się wydaje albo tam jest więcej niż powinno... i nie wiem czy lepiej odmierzyć sobie 30 g samemu za pomocą łyżki stołowej czy raczej nie? I 5g = płaska łyżeczka stołowa czy się myle?
zapomniałem zapytać jeszcze o pienienie się białka, bo biore białko vitalmaxa 63 i strasznie się pieni po pomieszaniu w szejkerze i zastanawiam się czy piana też jest odżywcza i zawiera wszystkie składniki czy raczej nie? Zna ktoś jakieś sposoby na to aby sie tak nie pieniło?
Piana jest kiepska-wypijajac spieniony napoj wypijasz takze powietrze ktore dostajac sie do zoladka wywoluje bekanie i gazy. Aby pozbyc sie piany polecam po wymieszaniu odstawic odzywczke na 5 minut w spokoju. Pianka opadnie i bedzie dobrze;]
Czy 43 CC jest równe 20g czy troche więcej? Bo mam taką zjebaną miarke że nie wiem ile w niej jest. Z góry dzięki za odpowiedź