PDA

Zobacz pełną wersję : Masa+Rzezba = jaki doping do tego ??

Browney
15-05-08, 17:47
siema mam takie pytanko waze 70kg i chce nabrac masy i odrazu to rzezbic czy tak sie da ? moze jest jakas odzywka lub cos zeby mabierazmasy wraz z rzezbą ?? niechce byc az tak strasznie dozy ale wyrzezbiony z masa wiadomo . pomozice !

Rynju
15-05-08, 17:50
nie wiem jakimi odzywkami zajmuje sie doping... Radze zagladnac do dzialu odzywki i suplementy. Od razu nie ominac dobrej diety i treningu :D

terrorsiejem
15-05-08, 18:38
dział odzywki i suplementy :)

lg team
16-05-08, 08:42
masa a rzezba to zupelnie dwa bieguny,

nie da sie osiagnac jednoczesnie dwoch tematow,

jesli tego nawet nie wiesz, nie bierz dopingu,

oSiŁeK_sNd
16-05-08, 11:03
oho ^^ wakacje sie zbliżają hahaha widać gołym okiem reakcje sezonowców :]

vold
16-05-08, 12:11
zdecydowanie dieta i suple, zero dopingu.

Browney
17-05-08, 12:15
po pierwsze nijestem sezonowcem bo cwicze dosc dlugo ale do tychczas nic niebralem itp !!!!!

Scott
17-05-08, 13:02
Sugeruję najpierw lekturę słownika, lub wymianę klawy. Potem poczytaj w internecie czym są: węglowodany, białka (&aminy), tłuszcze oczywiście w aspekcie budowy sylwetki. Przejrzyj forum i poczytaj jakieś arty na temat budowy masy oraz cykli definicyjnych, nigdzie nie będzie dosłownie napisane jak jest różnica bo to widać (masa, a rzeźba) i nikt nie przewidział, że taki art będzie potrzebny. Następnie poczytaj jaki wpływ na organizm "ćwiczący" ma dieta i stymulacja go wysiłkiem fizycznym. To tak w *ogromnym* skrócie. A na koniec zapamiętaj kolego Kulturystyka* to nie tylko przerzucanie żelastwa na 'siłce'.

*- czy jak wolisz to nazwać... w każdym razie, chodzi o budowę sylwetki.

simea

grzesiek7124
17-05-08, 14:22
masa a rzezba to zupelnie dwa bieguny,

nie da sie osiagnac jednoczesnie dwoch tematow,

jesli tego nawet nie wiesz, nie bierz dopingu,
lg, owszem nie da się zrobić masy i rzeźby jednocześnie w sposób naturalny.
Na koksie jest to jak najbardziej możliwe.

Grzesiek.

lg team
17-05-08, 14:27
czyzby?

nawet przy takim zaawansowaniu i znajmosci wlasnego organizmu wynikajace z doswiadczenia po przebytych cyklach jaki prezentuje autor?

bo zdaje mi sie ze masz na mysli PRO-BODYBUILDER, wtedy owszem jest to mozliwe przy dlugich i konkretnych cyklach,

a autordo tego stopnia nawet sie nie zblizy nigdy,

grzesiek7124
17-05-08, 14:35
Nie wiem tego z autopsji, gdyż koksu nie brałem nigdy.
Podam Ci jednak przykład mojego znajomego. Po zrobieniu 15 strzałów wina przybyło mu 4-5 kg masy mięśniowej, do tego bardzo się wyrzeźbił (stracił w pasie 7-8 cm). Siła również do przodu. Np. w wyciskaniu na płaskiej poprawił się o 35 kg.
Do winstrolu brał również jakiegoś termogenika.
Na bardziej zaawansowanych cyklach myślę, że wynik był by o wiele lepszy.
Tak więc organizm można oszukać w sposób "sztuczny". W sposób naturalny jest to niemożliwe.

Grzesiek.

lg team
17-05-08, 14:38
i to wszystko bez diety jak pisales poprzednio?

grzesiek7124
17-05-08, 14:39
i to wszystko bez diety jak pisales poprzednio?
Nie pisałem nic na temat diety.

lg team
17-05-08, 14:46
to wypadalo by napisac jak znasz wszystkie szczegoly odnosnie kolegi,

poza tym 15 shotow wins to rapetm 4 tyg, nie spotkalem sie z takim cudem w stosunku do efektow - szczegolnie wynik na lawce...

na mocnych cyklach chlopaki robia cos okolo a tutaj taki cud - zbytnio przesadziles,

Rynju
17-05-08, 15:17
grube wyniki ;) cyklik nie dosc ze malutki to jeszcze na lekko klepiacym srodku, ktory zadzialal na niego jak spalacz tluszczu i do tego dal az tyle sily!? Koles chodzil wogole wczesniej na silownie;)

lg team
17-05-08, 15:21
domniemana strata tluszczu to zapewne zejscie wody z organizmu - bo to w pierwszej kolejnosci sie dzieje po wejsciu na wins...

Rynju
17-05-08, 15:26
no mnie dziwi mimo to tyle w pasie, zreszta w takim razie to musial byc pokazny czlowiek i dopiero zaczynajacy chodzic na silownie skoro takie efekty mu dalo wino jako spalacz i jeszcze ten wynik na lawce

lg team
17-05-08, 15:29
wino mimo obiegowo krazacej opinii niej est spalaczem ;)

Rynju
17-05-08, 15:33
no wiec mnie dziwia te cm w pasie, ciekawe czy to sie odbilo tez na kilogramach ehehe i moze po odjeciu tego co zdobyl od tego co stracil zostalo te 4-5 (nie uwierze w tedy zupelnie;) )

lg team
17-05-08, 15:36
nie ma co dyskutowac nad fikcyjnym przypadkiem...

NIKOLIS 168
17-05-08, 18:42
po winku siła rosnie ale nie az tak...wg mnie jedyne co sie nie mija z prawda to 4-5 kg masy, chociaz...jak brał to jeszcze ze spalaczem to watpie zeby tyle przytył. Wydaje mi sie ze gosc jechał na zupełnie innym cyklu np prop+wino+clen

lg team
17-05-08, 18:45
kolego nie da rady i na takim cyklu ;)

grzesiek7124
18-05-08, 00:26
po winku siła rosnie ale nie az tak...wg mnie jedyne co sie nie mija z prawda to 4-5 kg masy, chociaz...jak brał to jeszcze ze spalaczem to watpie zeby tyle przytył. Wydaje mi sie ze gosc jechał na zupełnie innym cyklu np prop+wino+clen
To był jego pierwszy cykl. Nie wnikajmy w szczegóły. Temat dotyczył: czy można zrobić masę mięśniową i rzeźbę jednocześnie ?
Odpowiadam jeszcze raz. W sposób naturalny jest to niemożliwe. Na koksie jak najbardziej.

Grzesiek.

lg team
18-05-08, 00:29
W sposób naturalny jest to niemożliwe. Na koksie jak najbardziej.

czyli wszyscy musza koksowac z tego wynika...

heh

grzesiek7124
18-05-08, 00:41
Wyobraź sobie, że nie wszyscy koksują. Ja osobiście nie koksowałem nigdy, choć ćwiczę już ponad 16 lat. Jeżeli ktoś koksuje np. po roku, czy kilku miesiącach to uważam go za "neptka", który nie ma najmniejszego pojęcia o tym sporcie. Jeżeli jednak ktoś ćwiczy 5-10 lat (wartość orientacyjna) i wykorzystał swój naturalny potencjał genetyczny, a wciąż chce się rozwijać to taki proceder można "usprawiedliwić". Sam osobiście zastanawiam się, czy nie "przywalić" ? Ale, czy to ma sens ? Czas pokaże.

Pozdrawiam.

Grzesiek.

lg team
18-05-08, 00:45
sens jest zawsze jesli podejscie do sprawy jest odpowiednie

jesli rzeczywiscie tyle cwiczysz bez soku to gratuluje wytrwalosci - znam niewielu z podobnym jak i wyzszym stazem ktorzy dalej ciagna trening bez soku z bardzo dobrymi rezultatami

grzesiek7124
18-05-08, 00:49
Myślę, że ich "rezultaty" stoją w miejscu od wielu lat. Teraz ćwiczą jak ja dla przyjemności. I to jest właśnie prawdziwy sport. Dobre samopoczucie i trzymanie formy to podstawa.

Grzesiek.

Browney
18-05-08, 16:17
wogole dzieki ze rozwineliscie takie tematy podoab mi sie wszystko i jest ok a powiedzcie mi jeszcze takei cos ; cwicze 3 latka bralem niedawno kreatyne pozzniej metke skacyzlem teraz ni a jak bym wziol tescia z metką ? jak myslicie dalo by cos fajnego ??

lg team
18-05-08, 16:50
cibie nie omija obowiazek podania potrzebnych danych,

Browney
18-05-08, 20:07
wiec tam wiek 18 lat staz 2 latka bez niczego teraz cos chce hm cwicze 3 razy w tygodni ustaram sie jesc jak naj mnie j tlustego itp sam takie zdrowe rzeczy itp

lg team
19-05-08, 08:05
no a wage to mozemy sobie strzelic tak?

terrorsiejem
19-05-08, 08:35
wiec tam wiek 18 lat staz 2 latka bez niczego teraz cos chce hm cwicze 3 razy w tygodni ustaram sie jesc jak naj mnie j tlustego itp sam takie zdrowe rzeczy itp
to zainwestuj te pieniądze w suplementy a nie koksy.

lg team
19-05-08, 10:58
madre slowa

Browney
19-05-08, 11:50
waga 70 kg .. wiesz co chetnie bym zainwestowal tylk opwoiedz mi w jakie i co on mi dadza ??

lg team
19-05-08, 13:13
z takim podejsciem nie masz szans w tym sporcie...

Prezydent_1c
19-05-08, 14:59
Już zamiast tego polecam wziąśc np. No-Shotgun. Produkt strasznie klepiący. Kolega na siłowni z którym ćwiczę nie kończył ostatnich seri w określonym czasie bo pompa była zbyt duża. Minusem jest tylko to że duzo rozstępów się robi po tym, a z nimi wiadomo że walczy się niezwykle ciężko i nieprzyjemnie pieką.

oSiŁeK_sNd
19-05-08, 15:25
waga 70 kg .. wiesz co chetnie bym zainwestowal tylk opwoiedz mi w jakie i co on mi dadza ??

jednak miałem racje że sezonowiec...a ty sie wyparłeś, Browney mowiles ze ćwiczysz dość długo :/ jak taki kulturysta z Ciebie to czemu ważysz 70kg, nie masz zielonego pojęcia o diecie, suplementach, o treningu równierz bo pamiętam jak w temacie Wiatrowskiego byłeś strasznie podniecony jego planem treningowym i chciałeś koniecznie go mieć, z twoich wypowiedzi jasno wynikało że nie potrafisz sobie ułożyć własnego planu na twoje osobiste potrzeby...teraz kolejny temat założony przez Ciebie i jak sie okazuje kolejny nie na miejscu zupełnie...inaczej mówiąc z dupy bo w ogóle nie powinienes sie brać za koks, dla tak ograniczonych ludzi jak ty to wręcz bardzo niebezpieczne chociaż jak wiadomo robisz to na własną odpowiedzialność...ale po tym co przeczytałem to wnioskuje że nawet nie wykorzystałeś jeszcze swojego naturalnego potencjału na którym mógłbyś jeszcze wiele zbudować...no ale cóż, nie każdemu mózg fałduje sie na tyle żeby zrozumieć pewne oczywiste kwestie, radziłbym zmienić dział na taki który zasugerowali swoimi wypowiedziami koledzy powyżej czyli "SUPLEMENTY", pewnie ciężko będzie Cie przekonać i chociaż generalnie mam w dupie co zrobisz to dam Ci dobrą rade, zmień swoje podejście do odżywek i suplementów bo jeśli jesteś tak bardzo przekonany że nic Ci to nie da a koksy owszem zrobią z Ciebie kozaka....TO JESTEŚ W BŁĘDZIE !!!

oSiŁeK_sNd
19-05-08, 15:30
dodam jeszcze że ty chyba sam nie wiesz jaki jest twój staż treningowy...po prześledzeniu tematu widze że raz piszesz 3 lata, za chwile już że 2 lata :/ spoko.......nie mam już nic do dodania.pozdrawiam

Browney
19-05-08, 16:23
cwicze od 3 kalsy gimnazjum jestem w 2 lo wiec wiadmoo chyab ile a bylem dosc chudy i wogoel to dlatego tyle waze dozo strasznie dozo osob sie dziwni ze mam tak przemiane materi ze np kreatyne mi zadozo niedal czy cos w tym stylu poprostru tak mam i co ja ci na to poradze :( i nijestem sezonowcem bede sie tego wypieral bo cwicze dlugo i napewno nie tylko jak nadchodza wakcje !! i poraz kolejny powtarzam ze mam tak przemiane ze dozo rzeczy poprostry niewchodzi wemnei tylk osplywa nic niedaje !

Rynju
19-05-08, 18:05
jestem rok starszy w takim razie (mature wlasnie pisalem) i musze ci powiedziec ze tez tak sadzilem, poki nie przylozylem sie do diety!

Browney
19-05-08, 19:32
to moze w koncu ktos mi pomoze bo wlasnie po to tu napisalem i na innych postach by mi ktos pomogl co mam zrobic bo jest tu wiel osob ktore napewno wiedze bardz dozo odemnei i mi pomoga jaka mam diete zrobic co jesc czego unikac itp a nie kazdy sie tylk osmiej ze ooo sezonoweic albo co huja prawda ze sezonowiec jak dlugo cwicze a szystko centralnie splywa po mnie :/ kazdy wielce sie mondruje smieje ze seznowiec ze koksy ze to to byscie pomogliu doradzili jakie odzywk iczy co wziasc jaki zrobic trening sobie chyba od tego tu ejstesci by pomogac tym ktozy o to prosza a nie tylko pisac ze nic sie nieda :/ :((((( !!!!

terrorsiejem
19-05-08, 19:38

prosze bardzo :) na poczatek dieta z bilansem kalorycznym na + puźniej ewentualnie jakis gainer żebyś nabrał masy,oczywiście do tego trening na mase. Jak nabierzesz odpowiednio duzo masy ułuż trenig na żeźbe i tyle :) oczywiście jesli złapiesz fatu to kupujesz od bidy thermospeed olimpu i jedziesz z tym :)

terrorsiejem
19-05-08, 19:40
acha trenig i diete masz w działach jak nazwa wskazuje "trening" oraz "dieta" poczytaj tematy podwieszone puzniej ułuz samodzielnie diete trening i wrzuć go na forum i wtedy naniesiemy tam ewentualne poprawki :)

Browney
19-05-08, 20:14
a cos takiego tylko nie wiem co z kolacją ehh ?
Śniadanie 11 – 00
Płatki owsiane 80g
Mleko 0,5% 300g
chude mieso , jaja
II Śniadanie 12 – 40
Jajecznica z 4 jaj
bułki razowe 2szt.

III Posiłek 13 – 30
srek wiejski 250gr
pieczywo razowe 150gr
Posiłek przed treningowy
Ryż 1 paczka

Od razu po treningu
banan , kakao/sok

Posiłek po treningowy (ok. 40 min. po treningu)
ryz 1 paczka
pieczywo razowe
Kolacja ok. 22 – 30
??????????????????

a jakie mam dobre np suplementy kupic wedlug ciebie thermospeed olimpu teraz mam wziasc ??

NIKOLIS 168
19-05-08, 21:09
Poczytaj podwieszone w dziale suplementy, dieta. To najpowazniejszy dział, gdzie tu w gre wchodzi ludzkie zdrowie a Ty zasmiecasz go... ---> DLA ZIELONYCH

terrorsiejem
19-05-08, 21:23
własnie od tego tematu masz inne działy :) zaglądnij do nich i tam wklej diete :) nie zaśmiecajmy forum :) a thermospeed jak juz bedziesz miał na tyle tkanki tłuszczowej (o ile sie jej nabawisz,czego ci nie zycze) że nie bedziesz mógł jej zbić treningiem dietą i aerobami.

lg team
20-05-08, 07:35
do tego dzialu powinna trafiac osoby ktore maja opanowane choc podstawy dietetyczne, suple no i trening, a doping ma byc jedynie dodatkowym bodzcem a nie glownym wyznacznikiem dalszego wzrostu masy & sily,

a jest zupelnie odwrotnie...