Zobacz pełną wersję : kreatyna masa?
kamikadze51293
14-05-08, 20:41
witam...
Mam pytanko...
mam plan treningowy wiec go robie już piąty tydzień od 3 tygodnia biorę krete mono od olimpa 1250...
i przytyłem już ok.4kg i sie stałem troszkę masywniejszy i mam pytanie :
czy sama kreatyna jak wezmę 150kaps to dużo przybędzie mi na mase? czy musze cos do kupić do krety? jak tak to co polecacie? Hmb?
bo chce mieć masea potem kupić spalacz np.thermo speed i robić rzeźbe czy to wypali?
terrorsiejem
14-05-08, 21:00
po pierwsze kreatyna nie jest suplem na mase. Na mas ekup sobie gainer i t owystarczy. Co do twojego ostatniego pytania to oczywiście że wypali (o ile nie zbierzesz masy tłuszczowej).
kamikadze51293
14-05-08, 21:27
a kretke moge z czymś połączyć na mase?
czy moge tez zrobic tak że biore krete i do tego gainerek? tak?
Za młody jesteś i masz za mały staż.
Zobacz dział Dla Zielonych i przeczytaj podklejone.
Możesz brać kretę z gainerem. Mówisz że że po tej krecie juz przytyłeś 4kg-wg mnie niemożliwe:)
Uważam, że HMB nie jest dobrym rozwiązaniem, ponieważ on najlepiej spisuje się jako antykatabolik a tak po za tym to efektów po nim zbytnich nie widać. Po za tym HMB jest trochę drogim sportem, bo jest drogi a po za tym po miesiącu nie widać żadnych efektów. Trzeba go brak z 3 miechy.
Pozdro!!
kamikadze51293
15-05-08, 19:48
napisałem te 4kg tak jak waga mi pokazuje :) a waga z biedronki elektroniczna to i pewnie źle wskazuje :) wiec jakis gainerek do tego i powinno być dobrze?
terrorsiejem
15-05-08, 20:10
tak jest :) a waga może pokazywac dobrze :) bo jak mówilem przybierasz na wadze ale nie wiele.
Kamikadze dorzuc jakiegos gainera jak chcesz podbic kalorie jeszcze na plus i dalej jedziesz z ta kretą.Jak skończysz pochwal sie efektami + jakies foto.....
kamikadze51293
16-05-08, 16:12
dobra thx :) i jeszcze mam jedno pytanko zostalo mi jeszcze 100tabletek kreatynki czyli tak 25-50 dni i ile kg gainerka najlepiej kupić? wiem że gainerka sie nie bierze na cykle i njlepiej jak najwiecej kupić ale 5 kg 150złxD
najlepiej 4-5kg jak bedziesz bral 2 porcje dziennie po 100g to starczy Ci on na okolo 24dni, polecam Gainer 1 Vitalmax stosunkowo tani i dobry sam go jem i widze efekty masa idzie w górę.
4,8 z vitalmaxa masz za 109zl a na allegro znajdziesz Gain Bolic 6000 4kg za okolo 80zł
krety powinnienes miec na jeden cykl okolo 340 bo sie bierze 4 tabletki na porcje, wiec chyba zamalo tej krety masz i nie wykozystasz w 100% jej działania.
pozdro
kamikadze51293
16-05-08, 17:54
wiem ze po 4 porcje ale wiesz młody jestem ^^ i slyszalem ze lepiej brac 2 niż4 w moim wieku wiec sie posluchalem znajomego... xD
a co sadicie o gainerze 737 od megabola??
i do ErWeider o ile ci masa tak skoczyła?
znacze od tego ze Gainer 737 jest tani ale nie z byle jakeigo powodu jest to badziewie, zle sie miesza, i smakuje jak trociny a w dodatku jest niskiej jakosci, wpisz w google i zobaczysz ;) a co do masy po Gainer 1 vitalmaxa to srednio na tydzien zbieram ok.1,4kg a lece 3 tydzien na tym gainerku, ale mam tez jako takom diete a to najwazniejsze :)
kamikadze51293
16-05-08, 18:06
aha.... chciałem sie spytac bo slyszalem od brata żebym popatrzyl na tego 737 bo on to brał i dla niego jest super ale .... dzieki ... chyba zaczne sie rozgladac za tym gain bolic 6000 kg co mi go poleciłeś cena jest nie za wyskoka i chyba bedzie on dobry :) a jeszcze jedno pytanko :) a jak bym już skonsumował 4 kg gainera to bede jakiś "pulpet" ?? :)
hehehe pulpet nie bo gainer nie zawiera ani grama tluszczu jesli bedizesz regularnie cwiczyl i mial jako takom diete to bedziesz budowal czystą mase miesniowa ;)
chłopie przytyles szybko bo kreatyna wode trzyma w miesniach i to jest jedna z głownych przyczyn tego skoku na wadze :) proponuje glutamine, ew tauryne i odp dieta to podstawa, bez tego spadnie to co weszło..
a no wlasnie j.w kreatyna "wpompowuje" w miesnie wodę i dlatego tyle Ci waga skoczyla ;) polacz sobie gainera + kreatyna mono
kamikadze51293
16-05-08, 22:35
jutro będę jechał się rozejrzeć za gainerem jakimś xD
a dieta żądnej specjalnej niemam tylko że zero tłustego tzw.smażonego jeść oraz nie pić alkocholu.... i jak najwiecej plynów i dobrze sie odżywiać :)
Chłopie nie masz nawet diety, ćwiczysz 5 tyg. masz 14 lat i bierzesz sie za kreatyne?
Punisher dobrze ci napisał.
kamikadze51293
17-05-08, 11:18
chyba mnie źle zrozumiałeś...
5 tygodni to ja ćwiczę ale na obecnym planie treningowym a tak ogolnie to cwicze ok.4 miesiące