Zobacz pełną wersję : Co wybrać :) Doradźcie.
Witam. Od dzisiaj zacząłem nowy plan :) Miałem tydzień przerwy. I po 5 miesiącach na sucho chciałbym wziąść jakiegoś gainera. Wiem, że to tylko dodatek do diety. Nic więcej. Dlatego jaki gainer jest dobry i najbardziej pomoże ?? Coś dla początkującego. Wydaje mi się, że ilościowo to tyle, żeby mi na miesiąc wystarczyło :) Pomożecie ?? :) Sogi czekają :)
Krzychu999
12-05-08, 20:43
gain bolic z olimpu , mass xxl z treca lub gainer 1 z vitalmaxu . Tylko pamiętaj gainer bez diety za duzo ci nie da, na miesiąc ok 2 kg
wiem wiem ;) Nie spodziewam się tego, że jedząc gainera mnie wypakuje xD poprostu chcę uzupełnić dietę ;)
gain bolica nie bierz jezeli to Twój pierwszy gainer bo ma kreatyne w sobie(nie duzo ale ma)
dlaczego gainer jest dobry? Pozwala trzymać diete gdy nie mamy czasu albo mozliwosci zjesc normalny posiłek-idealny do szkoly albo jako posilek potreningowy
ja od siebie polecę Ci Massxxl Treca, dobry w smaku, dobra rozpuszczalność, no i teraz pije Gainer1 z Vitalmaxa, ale smak nie jest zbyt ciekawy, no i goni mnie na kibel po nim czasem. A co do działania gainer jak gainer, ma uzupełniać diete i ją uzupełnia. Sugeruj się ceną i kup przynajmniej 4-5kg. Pozdro.
ja bym sie nie kierowal fimrami a najpierw skaldem.
czy ma to bym gainer typu rozklad wegli-bialka 50:50 czy moze hard gainer z iloscia tylko 10-15g bialka
Potem wejdz w dzial suplementy i odzywki i tam jest lista polecanych supli. Przeczytaj ich sklad i wybierz cos dla siebie
ja polecam MAXX XXL konczy mi sie opakowanie 4.8kg wlasnie:P smak dobry dobra rozpuszczalnosc;d 20g bialka/100g
ryniu, zazwyczaj mówiąc gainer, ma się na mysli taki do 20% białka na 100g, a 50:50 to częściej używa się nazwy bulk. Ale tak jak piszesz, że trzeba się kierować składem. Jak jesteś ekto to bierz gainera (do 20g białka/100g), a jak jesteś endo to bulka. Pozdro.
mieczu jak bym napisal bulk to moglby nie wiedziec o co chodzi. Kieruj sie najpierw skladem, ktory ma byc adekwatny do twojej diety. Kiedy dokonasz wyboru ze potrzebujesz wiecej bialka w diecie a mniej wegli, badz odwrotnie to pozostanie wybrac tylko firme
ja na start brałem gain bolica i był dobry w smaku i rozpuszczalności.
jakieś 3kg na miesiąc.