PDA

Zobacz pełną wersję : Odżywki, a zdrowie

RobBob93
12-05-08, 16:00
Czy odżywki takie jak HMB, Kreatynka, Nitro shock itd. szkodzą jakoś na zdrowiu?? Co by sie stało, gdybym zaczął zażywać takowe w wieku 15 lat?

pablo91prg
12-05-08, 18:13
Nie szkodzą, oczywiscie w odpowiednich ilościach. Czasami może zdarzyć się wysypka lub coś w tym stylu. Jednak w Twom wieku nie ma to sensu. Jestes za młody, za pewne masz mały staż lub zerowy. Pozdrawiam, Paweł.

RobBob93
12-05-08, 18:34
Eeee... Na siłke chasam już od końca sierpnia 2007. W jakim wieku mógłbym zacząć brać odżywki?

ErWeider
12-05-08, 18:38
16-17 najwczesniej, a na twoj wiek to wogoel zawczesnie na silownie... jedynie domowe cwiczenia pompki itd chyba ze chcesz wiecej nie urosnac to twoj wybor.

UZUPELNIJ SWOJ PROFIL!

terrorsiejem
12-05-08, 19:02
ja w jego wieku latałem na siłownie (nie systematycznie ale zawsze coś : ) Nie,suple nie są szkodliwe (przy załorzeniu że nie jesteś uczulony na żaden składnik) jednak nie ma sensu brać sie za suplementy po 11 miesiącach stażu. Trzeba kombinowac jak można ile sie da (tzn.dieta,zmiany treningu) i jak to nie bedzie dawało żadnych nawet najmniejszych skutków dopiero można mysleć o suplementacji. Wiem że jest lato jednak odradzam łąpanie sie za suple ponieważ pierwszy cykl jest najważniejszy i szkoda zmarnowac jego potencjał (przez niski wiek,krótki staz,i prawdopodobnie nie dopracowaną diete.