HellKnight
11-05-08, 15:16
Witam. Już na wstępie powiem, że zaraz oszaleję! Próbuje w necie znaleźć różne informacje a w różnych źródłach piszą co innego na ten sam temat.
Jestem wychudzonym gostkiem z szybkim metabolizmem. I nasuwa sie pytanie. Co mam brać na masę? Ha, żeby decyzja była taka łatwa...
Mamy, jak mi wiadomo, 3 suplementy, które moge brać (tak to sie chyba zwie):
-Gainer
-Białko (czyli sarwatka)
-Carbo
(Teraz wypisuje to czego sie doczytałem):
Żeby przyswajać białka, i wbudować je w mięśnie, potrzebne są węglowodany.
-Gainer to białko + węglowodany (wszystko git)
-Ta cała sarwatka to głównie białko + % guaniny
-Carbo to węglowodany.
Wychodzi na to, że gdy zmieszamy Białko i Carbo wychodzi Gainer. Mam rację ? Jeśli chce przybrać na masie a będe brał samo białko to nic mi nie da tak ? Musze go mieszać z Carbo albo kupić Gainer.
Człenio napisał na innym forum, że na 1 gram białka potrzeba 4 gramy węglowodanów. To prawda ? Mam przez jeden dzień wpakować w siebie 115 gramów białka i to tego 460 gramów Carbo O.o Woow, to mi za kasę z urodzin starczy na 3 miesiące a potem zostanę na lodzie...
O gainerze słyszałem różne rzeczy. Jedni chwalą, inni mówią, że to jest niepotrzebne, strata kasy i tylko hoduje spasiony brzuch...
A więc tak: Chudy gostek ( ale i tak ma powodzenie ;] ) mała masa, szybki metabolizm. Co w końcu mam brać i jak dużo?
Jestem wychudzonym gostkiem z szybkim metabolizmem. I nasuwa sie pytanie. Co mam brać na masę? Ha, żeby decyzja była taka łatwa...
Mamy, jak mi wiadomo, 3 suplementy, które moge brać (tak to sie chyba zwie):
-Gainer
-Białko (czyli sarwatka)
-Carbo
(Teraz wypisuje to czego sie doczytałem):
Żeby przyswajać białka, i wbudować je w mięśnie, potrzebne są węglowodany.
-Gainer to białko + węglowodany (wszystko git)
-Ta cała sarwatka to głównie białko + % guaniny
-Carbo to węglowodany.
Wychodzi na to, że gdy zmieszamy Białko i Carbo wychodzi Gainer. Mam rację ? Jeśli chce przybrać na masie a będe brał samo białko to nic mi nie da tak ? Musze go mieszać z Carbo albo kupić Gainer.
Człenio napisał na innym forum, że na 1 gram białka potrzeba 4 gramy węglowodanów. To prawda ? Mam przez jeden dzień wpakować w siebie 115 gramów białka i to tego 460 gramów Carbo O.o Woow, to mi za kasę z urodzin starczy na 3 miesiące a potem zostanę na lodzie...
O gainerze słyszałem różne rzeczy. Jedni chwalą, inni mówią, że to jest niepotrzebne, strata kasy i tylko hoduje spasiony brzuch...
A więc tak: Chudy gostek ( ale i tak ma powodzenie ;] ) mała masa, szybki metabolizm. Co w końcu mam brać i jak dużo?