PDA

Zobacz pełną wersję : glukozamina

_damian_
08-05-08, 17:44
dlaczego zaleca sie po 2 miesiecznej suplementacji glukozaminy miesieczna przerwe?

Lajtman
11-05-08, 15:40
Gdzie ty słyszałeś coś takiego? Ja za bardzo sie nie znam ale z tego co wiem glukozamina to składnik pomagający regenerować maź w stawach. Więc jeśli nie przedawkowałeś glukozaminy to nic się nie dzieje.

VegetaSSJ3
19-05-08, 20:54
Witam ja tu moge cos powiedziec na ten temat :
Preparat Glukozamina może być stosowany zarówno w celu wspomagania leczenia chorób reumatycznych jak i profilaktycznie by wzmocnić stawy.
Glukozaminę należy stosować przez okres przynajmniej 6-8 tygodni, by nastąpiła regeneracja chrząstki i istotnie zmniejszyły się uszkodzenia oraz dolegliwości bólowe. W trosce o stawy należy też zmniejszyć nadwagę i zachowywać aktywny tryb życia.
Zarzywajac Glukozamine nalezy popijając dużą ilością wody.
Uwaga: Stosować przez okres co najmniej 6-8 tygodni. Krótszy okres zażywania nie gwarantuje odpowiedniej regeneracji chrząstki i ustąpienia objawów zwyrodnienia stawów.
pozdrawiam

Prezydent_1c
19-05-08, 22:00
Glukozamina dobry środek. A konieczność przerwy w jej stosowaniu może być spowodowana tym że możliwe jest że po jakimś czasie (ale napewno nie 2miesiące) organizm może po odstawieniu tego środka nie poradzić sobie z wchłanianiem naturalnej glukozaminy z pokarmów naturalnych co w konsekwencji nie wrózy dobrze. Jednak podkreślami że jedynie tak mi się wydaje jeżeli coś takiego ISTNIEJE. Osobiście nie znalazłem nic na internecie a na siłowni dzisiaj chłopaki tez nie słyszeli ;)