PDA

Zobacz pełną wersję : Który GRYF WYBRAĆ???? :(

HerQleSZMC
08-05-08, 12:33
Witam.
Ostatnio kupiłem sobie troche sprzętu gdyż chce zacząć ćwiczyć w domu.
Mam jednak mały problem bo jeszcze nie kupiłem gryfu a mam 2 upatrzone tylko nie wiem który wybrać. Proszę o poradę który jest lepszy...i prosiłbym także o powiedzenie kilku słów na temat zacisków sprężynowych które są dołączone do Gryfu Marbo - Sport...jakoś tak nie jestem pewien co do tego czy te zaciski sie sprawdzą a gryf wydaje mi sie fajny bo ,,ponoć" utrzyma 180kg:D...;/

Oto te 2 nieszczęsne gryfy:

http://allegro.pl/item354720249__jedyny_polski_gryf_213_cm_marbo_spo rt_zaciski.html

oraz

http://allegro.pl/item357800109_gryf_prosty_213_cm_84361_213cm.html

Mieczu93
08-05-08, 14:43
ja bym wybrał ten marbo z zaciskami. Sam mam teraz taką z nakrętkami i strasznie mnie wkurza jak zmieniam ciężar to za każdym razem tyle sie bawić żeby odkręcić. A tak z tymi zaciskami to tylko ściśniesz i ściągasz. ;)

Punisher
08-05-08, 14:43
Nie ma różnicy wielkiej.
Ja mam taki na siłce (ale nie pamiętam jakiej firmy) 213cm waży 9kg srednica 25mm, bo taką potrzebowałem i się troche buja... Dla mnie wkręcane tylko.

Hulk
08-05-08, 15:03
zaleta zaciskow sprezynowych jest taka ze latwiej zmieniac ciezar... jedna wkrecane sa bardziej wytrzymale i stabilne

HerQleSZMC
08-05-08, 16:48
Widze ze zdania podzielone;/ ehhh i dalej nie wiem co tu zrobić;/ poczekamy aż sie więcej osób wypowie... może ma ktoś gryf Marbo-Sport w domu i mógłby sie wypowiedzieć czy dobrze zrobił kupując go czy nie?

Nyczek
08-05-08, 17:46
ja mam taki sam marbo i jest bardzo dobry goraco polecam!!!

HerQleSZMC
08-05-08, 18:09
Dziekuje wszystkim za wypowiedzi. Zamówiłem już gryf Marbo-Sport...mam nadzieje że będzie sie go dobrze użytkowało i że faktycznie wytrzyma te wielkie obciążenia jak w reklamie:D hehe czyli te 180kg:D PozdroO

Punisher
08-05-08, 20:47
180kg na klate no nieźle:p

P.s. Tylko nie testuj, bo jeszcze nie zda testu i co?
Napisz potem czy się buja jak założysz pełno 5kg-10kg tak ze 100kg

HerQleSZMC
09-05-08, 07:43
Ok dam znać:D mam osobiście nadzieje że sie nie będzie bujać;/ jak kilka razy ćwiczyłem na normalnych siłowniach na gryfie bez żadnych zacisków to raczej sie ciężar nie zsuwał... ale zobaczymy jak będzie na tym gryfie:D

HerQleSZMC
12-05-08, 13:38
Własnie wróciłem z 1 treningu z gryfem Marbo-Sport:) musze powiedzieć ze te zaciski sprężynowe są bardzo mocne...Ciężar nawet nie drgną a było założone 100kg najwiecej bo niestety wiecej ciezaru nie mam:(. Nawet ciężko było zdjąć te zaciski ze sztangi hehe. Polecam Marbo-Sport bo sztanga jest naprawde dobra a zaciski nawet aż za dobre;) Pozdrawiam

P.S. Mam jeszcze nadzieje ze zaciski sie nie wyrobią z czasem i nie będą spadać pod wpływem ciężaru bo póki co to są nowe i dobrze dają rade. Jak coś to zamelduje o tym hehe;)

Nyczek
14-05-08, 12:00
ja juz mam w urzyciu ta sztange jak i zaciski 7 miesiecy jeszcze sie nie wyrobily ale wracie czego zawsze mozna kupic nowe :p cena okolo 5-10zl

HerQleSZMC
14-05-08, 12:05
To sie po prostu nazywa: dobry i godny polecenia sprzęt:)