Zobacz pełną wersję : Bolący palec i bolące plecy ? Proszę o pomoc.
Witam. Zacznę od palca. Mam 16 lat prawie i ćwicze już długi czas, niestety na wfie spadłem krzywo ok. miesiac temu i nie wiem czy wibilem ten palec czy nie. Higienistaka zawinela go i moglem ruszac i wszytko ok. Po miesiacu aż do dzisiaj boli mnie on gdy nim ruszam. Czy mogę ćwiczyć z tym palcem ? Wieczorem zaczne smarowac go altacetem i moze przestanie ? Prosze o odp.
Co do pleców to po tygodniowym treningu bola mnie plecy na dole z prawej strony, gdy np. się schylam albo robie brzyszki albo biegne. Czy to cos powaznego czy przejdzie ?
Prosze o pomoc. Pozdrawiam.
HerQleSZMC
07-05-08, 16:23
Plecy - pewnie przesadziłeś z treningiem, przeciążyłes sie zbytnio.Powinno minąć za pare dni ale czymś możesz to nasmarować.
Palec - skoro tak cie boli a juz tyle czasu minęło od tego urazu to lepiej idz do lekarza bo przez internet nikt ci diagnozy ani przeswietlenia nie zrobi.
No i oczywiście lepiej pleców nie rób skoro Cie tak boli bo mozesz wtedy już całkiem coś sobie zjechać.
Nie wiem czy mam pełną racje co do tego co napisałem ale ja lekarzem nie jestem ani specem od urazów...mówie Ci jak ja bym postąpił. PozdrO
Może masz zakwasy na plecach, prostownikach, albo słaba rozgrzewka, albo przy wiosłowaniu się jakoś wyginałeś? Bez pasa cwiczysz?
Bez pasa. Nie no nie wiosłowałem i na plecy też nie ćwiczyłem. Boli mnie to jak chodze i siedze albo sie wyginam. Napewno minie. Ale co z nadgarstkiem? Musze isc do lekarza rodzinnego ?
terrorsiejem
07-05-08, 21:37
naciągnąłeś mięsień na odcinku kręgowym ls (znam ten ból :P ) źle robisz skołony (przy skłonach twój kręgosłup powinien być całkowicie prosty a nie tak jak na wfie każe wuefista) a przy brzuszkach machasz kręgosłupem zamiast skupić sie na "rolowaniu" mięśni brzucha. Staraj sie robić brzuszki technicznie skoryguj te błędy ponieważ ja w ten sposób zerwałem sobie mięsien przy tych kregach (dawno temu) unikaj również podnoszenia czego kolwiek zginając sie jak scyzoryk :P jak cos podnosisz to kucaj.
Może hantingowałeś na biceps gryfem?
Jw sie zgadzam, podnoś wszystko na prostym kręgosłupie, a nie na kocim grzbiecie np na siłowni jakieś sztangi itp. Podnoś z prostym kręgosłupem robiąc półprzysiad jak coś masz podnosić.
Mnie też zawsze bolał kręgosłup w części lędźwiowej i zacząłem cwiczyć martwy ciąg i mięsnie się wzmocniły i jest ok. To cwiczenie wzmacnia cale ciało więc warto robić je.
Spróbuj pomyslec po czym cię to boli.
Dziekuje panowie mam nadzieje że jutro mi juz przejdzie. Bede sie starał uważać. No to kregowsłup wyjąśniony teraz tylko pluszek hehe :P
Albo masz potrzczykniecie ( takie naderwanie miesnia) taki masakryczny bol ale przy wszystkim on boli nawed jak idziesz
i teraz mnie tez cos boli na dolnej czesci grzbietu a nie cwiczylem ploecyw juz dugo bo robie przerwe i boli jak sie obkrecam !