PDA

Zobacz pełną wersję : jabłczan czy mono

Iron_Czeplin
05-05-08, 20:06
jak w temacie jabłczan czy mono dla masy mięsniowej jest lepsze?

Dominiczek17
05-05-08, 20:13
na mono zrobisz więcej masy lecz będzie to w 60 % woda wypełniająca twoje mięśnie która po cyklu spadnie... jabłczan pójdzie CI znowu bardziej w siłe. Kreta to jest tylko bodziec dzieki któremu mozemy pozowlic sobie na intensywniejszy trening i poszerzenie naczyn krwionosnych. najwazniejsza jest suplementacja po treningowa... na samej krecie za wiele nie nawojujesz

Iron_Czeplin
05-05-08, 20:17
a co do krety mógłbym dołożyc?

DiscoKing
05-05-08, 20:20
Mógłbyś dołożyć massa XXL albo ostrowie WPC. I do tego jeszcze jakaś glutaminka :)

Dominiczek17
05-05-08, 20:21
tak jak CI mowiłem... suplementacja po treningowa! np izolat + carbo ( najtansze rozwiązanie ) chyba że ciwczysz w domu i od razu po treningu mozesz zjesc to w takim razie dorzuć aminokwasy ( osobiście polecam universal - uni liver ) dobre a tanie

Iron_Czeplin
05-05-08, 20:21
a jak to razem wtedy spożywac?

chodzi mi o mass xxl lub ostrowie

Dominiczek17
05-05-08, 20:24
jak kupisz mass XXl to nie kupuj ostrowi bo ten gajner zawiera w sobie białko... bierzesz w zależnosci od braków w diecie... znajać zycie chodzisz do szkoły i nie masz czasu jesc więc spozywaj gainera wtedy gdy masz najdłuzsza przerwe od posiłkow i po treningu

Rickey
05-05-08, 22:26
Ja bym ma twoim miejscu wybrał jednak mono. Po jabłczanie dobrze idzie siła, lecz jeśli chodzi o masę to przyrosty są marne, żeby nie powiedzieć że żadne:) Jeśli do mono dorzucisz sobie jeszcze mass xxl+oczywiście dobra dieta i trening to przyrosty masy powinny być zadowalające.
Po cyklu możesz sobie zarzucić np. BCAA żeby zmniejszyć spadki.
Pozdro!!

NIKOLIS 168
05-05-08, 22:42
A moze mono+jabłczan do tego gainerek, aminki i masa pojdzie jak nalezy.

simonides
06-05-08, 11:20
Ja polecam tobie dobre Mono, np. Universala (poczytaj opinie), do tego gainerek i jazda. Jak będziesz dużo pił i dobrze trenował to ja bym się nie martwił o przyrosty.
Pozdrawiam.

Hulk
06-05-08, 11:35
Czeplin jesli jestes poczatkujacym to zostaw sobie jablczan (TCM) na pozniej

SEBAN
06-05-08, 17:03
jak kupisz mass XXl to nie kupuj ostrowi bo ten gajner zawiera w sobie białko..

A od kiedy to jedno z drugim sie kłóci???????? Pierwsze słyszę..... A jak będę brał gainera i jeszcze uzupełniał białkiem to źle??????? YYYYY.......???????

Dominiczek17
06-05-08, 17:42
A od kiedy to jedno z drugim sie kłóci???????? Pierwsze słyszę..... A jak będę brał gainera i jeszcze uzupełniał białkiem to źle??????? YYYYY.......???????

Mistrzu czy ja napisałem że nie może brać dwóch rzeczy na raz ?? Chłopak ma 17 lat bodajże i według mnie nie sra kasą no chyba że sie myle... więc mu napisałem ekonomiczne rozwiązanie... Zasada jest jedna " Ten ma mięśnie kto ma pieniądze... "

SEBAN
07-05-08, 00:23
Nie pisałeś nic o kasie,jeśli miałes to na myśli to przepraszam,ale nie wywnioskowałem tego z twojej wpowiedzi.....