Zobacz pełną wersję : Oto JA:) i efekty domowej siłki:)
cześć wszystkim!
Oto foty które pokazują moją aktualną formę.
Ćwiczę regularnie od miesiąca na sucho i nie mam diety po prostu staram się jeść dobrze i często(kiedyś ok. 6 kajakarstwo i 2.5 roku przerwy).
Skupiam się na budowaniu masy( ok wiem że nie widać ale udało mi się przytyć 5 kilo w ciągu ostatniego miesiąca) Ważę teraz ok70-71. Mam 185
Trenuje teraz 3 razy w tyg. trening na masę. (Nie robiłem brzuszków ale od tego miesiąca zacznę ostro brzuch robić.)
Proszę o ocenę ogólnej postury i co jest ok a nad czym mocniej popracować.
Proszę mnie nie oceniać że np. chude łapki bo np. 35cm w bicu ale pod kontem całej sylwetki:)
Jak mi masa skoczy to za ok 1-1.5 nowe foty:)
jak dla mnie nie ma sie do czego doczepic moze.. kaptury , przedramie!.. reszta normalnie ladnie wyglada :) i troszke bareczki ale nie ma sie co czepiac po prostu takie sa.. jak dla mnie extra! :)
w domu to rzezbe mozna robic i sie pocic i cudowac dlugie godziny ciezkiego treningu. A masy Ci brak, wiec w tym kierunku idz
hm ja te zdjecia juz kiedys widzialem na tym forum
paweleeekkk
04-05-08, 20:46
A co za różnica czy idzie na siłke czy ma sprzęt w domu i na nim ćwiczy? Bo ja jej nie widze...
chodzi o to ze w domu wiele rzeczy rozprasza, ale za to mi w domu sie dobrze robilo rzezbe, zreszta do niej potrzebny jest mniejszy naklad finansowy! W domu raczej nie zapewnisz sobie tak urozmaiconego obciazenia, wielofunkycjych atlasow, maszyn, wyciagow itp. On niby cwiczy w domu na mase a z tego co widze wyglada inaczej niz zmasowany koles;)
stefan1607
04-05-08, 20:58
Kurcze, każdą żyłke Ci widać i każdy mięsień. Ja osobiście lubie lekko zmasowane sylwetki, takieżeby nie było widać tych żył i nie wyglądało to chudo. Soga dałem bo wiem, że w domu nie zawsze są warunki i sprzęt do ćwiczenia, a poza tym ciężko jest zacząć z taką budową jak Twoja. Gratulacje za to co osiagnąłeś :D
tak za rzezbe sa gratulacje nie wiem tylko jak zrobiles rzezbe cwiczac na mase ;) Poszukaj brakow
Dzięki za opinie i chce dodać że zawsze byłem chudy i mam drobnie zbudowane kości. moim celem jest na razie przytyć tak do ok. 80 kg i mieć świetną rzezbę. a co do mojego treningu masowego to przytyłem w ok 1.5 miesiąca 5kg i ciesze się że nie straciłem rzeżby a nawet zyskałem bo wole tyć powoli ale za to na beztłuszczowej masie mięśniowej:)
rzeźba bardzo ładna.:)
Napisaleś, że musisz się wziąć ostro za brzuch... Co ty chcesz od niego? Jak ja bym miał tak wyrzeźbiony brzuch to chyba bym skakał z radości.:)
Pozdro!!
Dzięki:) tu chodzi o to że ja brzucha to ja nie robiłem ze 3 lata, ale w czasie gdy chodziłem do gim i lic to ostro ćwiczyłem. Teraz chce zacząć robić i zobaczyć co z tego wyniknie...
rzeźba jak moja :P ale jestem troszke wiekszy :P ale ladnie tak samo jak ja obwody powoli ale jak juz cos przybedzie to tylko suche mięsko
Jakbyś był 15kg cięższy to byłoby coś z taką rzeźbą ale jak dla mnie to chudo strasznie
WojtekQ111
22-05-08, 23:15
strasznie chudo i trochę dziwnie to wygląda
zgadzam sie, strasznie chudo i mnie sie wcale niepodoba.
Sory za szczerosc:)
pozdrawiam.
mówicie że sie wam nie podoba ok ale pamiętajcie że foty były robione na napince. bez napinania wszystko wygląda normalnie tyle że szczupło.
Mnie też sie nie podoba. Przepraszam za szczerość, ale to wygląda nieestetycznie, wręcz ohydnie taka "chudość wyrzeźbiona". Jeszcze nigdy nie spotkałem się z takim widokiem
Ja rzeźbę mam zamiar robić po odpowiednim zmasowaniu się
jest calkiem spoko ....tylko jak bys byl o 10 kg ciezszy to by bylo czym sie chwalic tak wszem i wobec ...masuj masuj i bedzie zajebiscie jak utrzymasz taka rzezbe (heh normalnie widac Ci aktony na klacie ;D)no i 1,5miecha 5kg to dobry wynik z czego mozna wywniskowac ze Twoja dieta nie byla prawidlowa wczesniej ...wazne ze masz cel...to sie ceni :) i jak Panowie mozecie koledze pisac takie rzeczy ....krytyka ale budujaca !!
bedzie wieksza masa bedzie klawo;d
pozycz mi troche rzezby xD
Kolejny z cyklu "pompy oświęcimskie"
Jak to napisał kiedyś jakiś ziomek.
Fakt - jesteś suchutki i mogę się założyc że wielu Ci zazdrości tej rzeźby bo nigdy takiej nie osiągną - kwestia genetyki. Co do tego "złego treningu na rzeźbę" - przecież każdy organizm inaczej reaguje na ilośc powtórzeń, serii, obciążenia etc. Jeden robi po 12-14 powtórzeń na masę inny po 6-8.
Respect za samozaparcie w domowym zaciszu. wyglądasz dobrze, jak młody wysportowany koleś... nie masz niedoróbek wszystko jest cacy - spróbuj innego planu treningowego, zaryzykuj, kombinuj - każde cwiczenie jest dobre byle było dobrze wykonywane - nic nie stracisz, a możesz zyskac...
Pzdr
LeBron23LBJ
08-06-08, 13:47
brzuch zajebisty, plecy mogą być tez no ale chudo. Zasada jest taka: najpierw robisz mase (jesien zima) a potem rzeźbisz. A nie że cały czas rzeźba. W taki sposób nigdy nie bedziesz miał dużych rozmiarów.
terrorsiejem
08-06-08, 16:42
wygladam podobnie tylko mam troszke wyrazniejszą żeźbe ale to tylko dlatego że z niewiedzy i głupoty robiłem ponad dwa lata redukcje :)
Inteligentny
18-06-08, 18:58
mam pytanie Bartas, mógłbyś podzieli sie z nami / ze mną swoją dietą??
będę wdzieczny :)
Nie miałem nigdy diety ale po zaliczeniu sesji postaram się coś ułożyć i przez ok 3 miesięcy wakacji chce utyć ok 5-7 kg.