Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Oto JA:) i efekty domowej siłki:)

bartasss
04-05-08, 17:59
cześć wszystkim!

Oto foty które pokazują moją aktualną formę.
Ćwiczę regularnie od miesiąca na sucho i nie mam diety po prostu staram się jeść dobrze i często(kiedyś ok. 6 kajakarstwo i 2.5 roku przerwy).
Skupiam się na budowaniu masy( ok wiem że nie widać ale udało mi się przytyć 5 kilo w ciągu ostatniego miesiąca) Ważę teraz ok70-71. Mam 185
Trenuje teraz 3 razy w tyg. trening na masę. (Nie robiłem brzuszków ale od tego miesiąca zacznę ostro brzuch robić.)

Proszę o ocenę ogólnej postury i co jest ok a nad czym mocniej popracować.
Proszę mnie nie oceniać że np. chude łapki bo np. 35cm w bicu ale pod kontem całej sylwetki:)

Jak mi masa skoczy to za ok 1-1.5 nowe foty:)

bartasss
04-05-08, 18:02
i jeszcze 4 foty

toxic
04-05-08, 18:11
jak dla mnie nie ma sie do czego doczepic moze.. kaptury , przedramie!.. reszta normalnie ladnie wyglada :) i troszke bareczki ale nie ma sie co czepiac po prostu takie sa.. jak dla mnie extra! :)

bartasss
04-05-08, 18:14
kapturów nie napinałem

Rynju
04-05-08, 18:23
w domu to rzezbe mozna robic i sie pocic i cudowac dlugie godziny ciezkiego treningu. A masy Ci brak, wiec w tym kierunku idz

PuaPAj
04-05-08, 20:41
hm ja te zdjecia juz kiedys widzialem na tym forum

paweleeekkk
04-05-08, 20:46
A co za różnica czy idzie na siłke czy ma sprzęt w domu i na nim ćwiczy? Bo ja jej nie widze...

Rynju
04-05-08, 20:51
chodzi o to ze w domu wiele rzeczy rozprasza, ale za to mi w domu sie dobrze robilo rzezbe, zreszta do niej potrzebny jest mniejszy naklad finansowy! W domu raczej nie zapewnisz sobie tak urozmaiconego obciazenia, wielofunkycjych atlasow, maszyn, wyciagow itp. On niby cwiczy w domu na mase a z tego co widze wyglada inaczej niz zmasowany koles;)

stefan1607
04-05-08, 20:58
Kurcze, każdą żyłke Ci widać i każdy mięsień. Ja osobiście lubie lekko zmasowane sylwetki, takieżeby nie było widać tych żył i nie wyglądało to chudo. Soga dałem bo wiem, że w domu nie zawsze są warunki i sprzęt do ćwiczenia, a poza tym ciężko jest zacząć z taką budową jak Twoja. Gratulacje za to co osiagnąłeś :D

Rynju
04-05-08, 21:00
tak za rzezbe sa gratulacje nie wiem tylko jak zrobiles rzezbe cwiczac na mase ;) Poszukaj brakow

bartasss
04-05-08, 22:52
Dzięki za opinie i chce dodać że zawsze byłem chudy i mam drobnie zbudowane kości. moim celem jest na razie przytyć tak do ok. 80 kg i mieć świetną rzezbę. a co do mojego treningu masowego to przytyłem w ok 1.5 miesiąca 5kg i ciesze się że nie straciłem rzeżby a nawet zyskałem bo wole tyć powoli ale za to na beztłuszczowej masie mięśniowej:)

Rickey
04-05-08, 23:01
rzeźba bardzo ładna.:)
Napisaleś, że musisz się wziąć ostro za brzuch... Co ty chcesz od niego? Jak ja bym miał tak wyrzeźbiony brzuch to chyba bym skakał z radości.:)
Pozdro!!

bartasss
04-05-08, 23:47
Dzięki:) tu chodzi o to że ja brzucha to ja nie robiłem ze 3 lata, ale w czasie gdy chodziłem do gim i lic to ostro ćwiczyłem. Teraz chce zacząć robić i zobaczyć co z tego wyniknie...

Cielu7
04-05-08, 23:57
rzeźba jak moja :P ale jestem troszke wiekszy :P ale ladnie tak samo jak ja obwody powoli ale jak juz cos przybedzie to tylko suche mięsko

Giera
05-05-08, 09:13
Jakbyś był 15kg cięższy to byłoby coś z taką rzeźbą ale jak dla mnie to chudo strasznie

WojtekQ111
22-05-08, 23:15
strasznie chudo i trochę dziwnie to wygląda

reman
28-05-08, 16:09
zgadzam sie, strasznie chudo i mnie sie wcale niepodoba.
Sory za szczerosc:)
pozdrawiam.

bartasss
28-05-08, 17:47
mówicie że sie wam nie podoba ok ale pamiętajcie że foty były robione na napince. bez napinania wszystko wygląda normalnie tyle że szczupło.

deskjet
28-05-08, 18:27
Mnie też sie nie podoba. Przepraszam za szczerość, ale to wygląda nieestetycznie, wręcz ohydnie taka "chudość wyrzeźbiona". Jeszcze nigdy nie spotkałem się z takim widokiem
Ja rzeźbę mam zamiar robić po odpowiednim zmasowaniu się

Jaco...
29-05-08, 20:04
jest calkiem spoko ....tylko jak bys byl o 10 kg ciezszy to by bylo czym sie chwalic tak wszem i wobec ...masuj masuj i bedzie zajebiscie jak utrzymasz taka rzezbe (heh normalnie widac Ci aktony na klacie ;D)no i 1,5miecha 5kg to dobry wynik z czego mozna wywniskowac ze Twoja dieta nie byla prawidlowa wczesniej ...wazne ze masz cel...to sie ceni :) i jak Panowie mozecie koledze pisac takie rzeczy ....krytyka ale budujaca !!

pimols
29-05-08, 20:39
bedzie wieksza masa bedzie klawo;d
pozycz mi troche rzezby xD

HuGsoN
30-05-08, 09:34
Kolejny z cyklu "pompy oświęcimskie"
Jak to napisał kiedyś jakiś ziomek.

rdk
07-06-08, 15:02
Fakt - jesteś suchutki i mogę się założyc że wielu Ci zazdrości tej rzeźby bo nigdy takiej nie osiągną - kwestia genetyki. Co do tego "złego treningu na rzeźbę" - przecież każdy organizm inaczej reaguje na ilośc powtórzeń, serii, obciążenia etc. Jeden robi po 12-14 powtórzeń na masę inny po 6-8.

Respect za samozaparcie w domowym zaciszu. wyglądasz dobrze, jak młody wysportowany koleś... nie masz niedoróbek wszystko jest cacy - spróbuj innego planu treningowego, zaryzykuj, kombinuj - każde cwiczenie jest dobre byle było dobrze wykonywane - nic nie stracisz, a możesz zyskac...

Pzdr

bartasss
08-06-08, 13:14
dzięki za opinie:)

LeBron23LBJ
08-06-08, 13:47
brzuch zajebisty, plecy mogą być tez no ale chudo. Zasada jest taka: najpierw robisz mase (jesien zima) a potem rzeźbisz. A nie że cały czas rzeźba. W taki sposób nigdy nie bedziesz miał dużych rozmiarów.

terrorsiejem
08-06-08, 16:42
wygladam podobnie tylko mam troszke wyrazniejszą żeźbe ale to tylko dlatego że z niewiedzy i głupoty robiłem ponad dwa lata redukcje :)

Inteligentny
18-06-08, 18:58
mam pytanie Bartas, mógłbyś podzieli sie z nami / ze mną swoją dietą??
będę wdzieczny :)

bartasss
18-06-08, 21:59
Nie miałem nigdy diety ale po zaliczeniu sesji postaram się coś ułożyć i przez ok 3 miesięcy wakacji chce utyć ok 5-7 kg.