Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kreatyna,15 lat

Fabironi
04-05-08, 10:03
Witam mam taki problem otoz mam 15 lat, jestem pilkarzem i za 3 tyg jade na testy do bardzo dobrej szkolki pilkarskiej. 8 miesiecy temu mialem przeprowadzony zabieg rekonstrukcje wiezadel przednich kolana prawego. I jak to wszyscy po takim zabiegu mam zanik miesni uda oraz lydki. Cwicze bardzo duzo efekty sa ale chcialbym troche bardziej przybrac na sile i odnowic ten miesien aby nie bylo zaniku. I mam takie pytanie czy przez 3 tyg. kreatyna mi cos da?
Stosuje diete, a co do treningu to cwicze dziennie 2h na silowni i pozniej bawie sie z pilka po 2-3h. Takze trening jest na wysokim poziomie. Robie pompki i brzuszki oraz podnosze sie na dronzku. Jaka odzywke proponujecie? Aby przyszly duze efekty w ciagu 3 tyg.Mam aminokwasy i kreatyne.

I jeszcze jedno pytanie moze nie w tym watku ale tak przy okazji zeby nie tworzyc new topicow. Czy miesnie rosna gdy odpoczywaja i nie nalezy cwiczyc np. Na nogi dzien po dniu 7 dni w tygodniu? Z GORY DZIEKI ZA ODPOWIEDZI

Rynju
04-05-08, 10:10
tak miesnie rosna gdy nie pracuja i odpoczywaja po wysilku. Im wiekszy mieiesn tym wiecej odpoczynku wymaga. 5 godzin dziennie intrensywnego wysilku? To ty wracasz ze szkoly, idziesz na silownie, bawisz sie pilka i do domu spac i tak co dziennie!!

Fabironi
04-05-08, 11:36
No taka jest prawda, tak trenuje. Mam pytanie czy jak cwicze na nogi jeden dzien to przez noc noga odpocznie to na drugi dzien moge juz rano cwiczyc? Zawsze przed szkola robie 2 serie na nogi;d

I jak to jest z ta kreatyna? Moge brac ? Nie bedzie zadnych skutkow ubocznych i czy stawy mi sie nie zepsuja od tego? I czy beda jakies efekty?

dodam ze mierze 165cm i waze 65kg

pablo91prg
04-05-08, 11:47
nie rób tak bo popalisz miecho
kreta zwiększy siłe i wytrzymałość, lecz nie licz na cudajesli chodzi o Twoj problem
aminokwasy śmiało na regenracje

nowy89
04-05-08, 11:48
nie zepsuje Ci sie nic od kreatyny ... jedynie co to możesz przećwiczyć mięśnie skoro Ty codziennie taki trening robisz ... nie dajesz czasu na regeneracje mięśniom i przyrosty są mniejsze niż gdyby miały odpowiedni czas do regeneracji.

pzdr.

Lordunio
04-05-08, 11:56
Jeszcze możesz sobie jakieś BCAA zarzucić. :)

Fabironi
04-05-08, 12:42
Hmmm wystarczy gdy bede cwiczyl jeden dzien na dolna partie, drugi dzien gorna partia i zabawy z pilka codziennie i do tego bede jadl kreatyne. To bedzie dobrze?
Potrzebuje odzywek na szybki przyrost miesni i na forum proponowali mi kreatyne bo podobno ona jest najmocniejsza.

Co to za BCAA?

pablo91prg
04-05-08, 16:17
BCAA to aminokwasy, potrzbne podczas regenracji.
OD kreatyny same mięsnie nie urosną, jedynie popraisz siłe i wytrzymałość.

Fabironi
04-05-08, 17:27
mam w domu aminokwasy.
A od czego te miesnie urosna?
Jak laczyc aminokwasy z kreatyna?
Brac 2 kapsulki kreartyny przed treningiem i po? Jak brac aminokwasy?
I kiedy brac te aminokwasy?
Mi bardziej chodzi o przyrost miesni ale sila tez sie przyda. Bo mam lekki zanik miesnia uda oraz lydki takze chce go przywrocic.
Prosze odpowiedzcie na moje pytanie , z gory dzieki