PDA

Zobacz pełną wersję : Stary temat... GINEKOMASTIA

Bull1
03-05-08, 13:42
Witam,
w koncu napisalem ten temacik :) Zacznijmy od tego ze mam prawie 17 lat. Okres dojrzewania (WIDOCZNY) u mnie zaczal sie dosc pozno bo bylo to w czerwcu zeszlego roku :) . Ginekomastia wystepuje u mnie na prawym sutku i troche mniej na lewym. Pojawilo mi sie to gdy miałem 15 lat. Byłem u lekarza i kazdy mowi ze do dojrzewanie sratatata kukuryku. Zaproponawalem im branie preparatow na to Novalox provilon czy cos takiego. Odradzili bo powiedzieli ze to nic nie pomaga. Jest jeszcze Mozliwosc usuniecia chirurgicznego, i to ciekawe ze kiedys bylo refundowane przez NFZ a niestety teraz nie, a to jest droga inwestycja (koło 2 tys). Ale napisze czego oczekuje po tym temacie... Otoz przezylem juz drugie wakacje z ta ginekomastia na plaży i to jest tragedia... Wejde do zimnej wody te sutki sie kurczą, normalny objaw ale jak juz wyjde sie poopalac czy cos to wraca spowrotem. CZY SA JAKEIS CWICZENIA ZEBY ROZBIC TA TKANKE GRUCZOLOWA ? HELP
Dziekuje
P.S Nie jestem gruby, jestem szczuply

terrorsiejem
03-05-08, 13:46
nie wiem szczerze czy nolvadex pomaga ale wszyscy sa zdania że jest skuteczny :) ja nie miałem gino i nie sprawdzałem działania tego preparatu jednak z tego co wiem od tych co mieli to działą. Nie masz nic do stracenia ja na twoim miejscu zaopatrzył bym sie w nolvadex.

Bull1
03-05-08, 14:00
Novaldex jest na recepte a nie chce juz isc do endo

terrorsiejem
03-05-08, 14:07
na recepte i u dila :) popros kolegow na bank ci załatwią.

47
03-05-08, 15:28
nolvadex pomaga zapobiegac tworzeniu sie ginekomasti gdy przyjmuje sie sterydy, jednak jak juz jest to lipa :(
powiem ci na swoim przykladzie - sam mialem gino i to zoperowalem za darmo.
przejdz sie do endokrynologa i popros zeby cie jakos pokierowala na operacje. zleci ci kilka badan a potem da do chirirga dzieciego

terrorsiejem
03-05-08, 15:31
nolva jest też do leczenia gino . Jak już dostałes gino to bierze sie 20 mgED do lekkiej poprawy i potem 10 mg ED do całkowitego zaniku.

47
03-05-08, 15:37
hmm no nie wiem, lekarz by mi to przepisał ;P bo widac ze babka miała pojecie(endokrynolog).

terrorsiejem
03-05-08, 15:40
no nie wiem jak to jest mi też ciężko powiedziec bo nigdy nie miałem osobiście styczności z gino . Ale z tego co wiem to działa :) A bull1 wydaje mi sie że nie ma duzo do stracenia.

terrorsiejem
03-05-08, 15:46
http://www.***.pl/Ginekomastia_-_leczenie_farmakologiczne_art_-t279970.html
polecam przeczytać.

Bull1
03-05-08, 17:21
@ 47 - Gdzie sie operowales ?

47
04-05-08, 10:46
W Jaworznie w szpitalu na oddziale chirurgi dzieciecej
ale mogesie zalozyc ze w innych miastach tez ci to zrobia

Bull1
04-05-08, 12:47
wracajac do tematu zadalem pytanie - CZY SA JAKEIS CWICZENIA ZEBY ROZBIC TA TKANKE GRUCZOLOWA ?

47
04-05-08, 13:08
nie ;p to nie jest tkanka tłuszczowa którą można spalić.

Smug
05-05-08, 13:42
Mylisz pojęcia. Tkanka tłuszczowa znajdująca się pod sutkiem to lipomastia.

Natomiast przerost gruczołu sutkowego to ginekomastia.

Ostatnio znajomy lekarz nawinął mi, że jest taki lek na receptę dla karmiących kobiet, które już nie chcą już dawać cyca małemu i im się go przepisuje. I na gino też podobno działa.

Tylko za cholere sobie nazwy nie mogę przypomnieć....

Hulk
05-05-08, 13:50
mozesz rzucic okiem na Tribulus Kaizena - moze on Ci cos pomoze

Bull1
05-05-08, 14:22
Co ma Tribulus Kaizen do tego ? przeczytalem ze wiecej tescia laduje i popedu sexualnego ;-P . Kurde wakacje sie zblizaja trzeba sie poprzezyc jakos, ale trzeba tego sie pozbyc...

Hulk
05-05-08, 14:26
Tribulus hamuje w pewnym stopniu powstawanie takich problemow jak Twoj

Hulk
05-05-08, 14:28
cyt. "Tribulus Terrestris jest rośliną występującą naturalnie w przyrodzie. Od wieków była wykorzystywana w Europie jako lekarstwo na impotencję i stymulant popędu seksulanego.
W zeszłym wieku odkryto jednak jego pozytywne "sportowe" efekty. Jego zażywanie podnosi poziom hormonu LH oraz testosteronu. W organizmie ludzkim 99% testosteronu jest związanych z tzw. białkami nośnikowymi (ta frakcja hormonu jest nieaktywna),a tylko 1% wolnego męskiego hormonu wzrostu krążącego we krwi może wnikać do komórek mięśniowych i w jądrze komórkowym przekazywać sygnał do powielania materiału genetycznego (czyli do produkcji białek).

Gdy wprowadzimy do organizmu z zewnątrz związki roślinne do złudzenia przypominające ludzkie hormony anaboliczne (saponiny z Kaizen Bułgarski Tribulus Terrestris) oszukamy w pewien sposób układ endokrynologiczny. Białka nośnikowe zaczną częściowo łączyć się z saponinami przez co podniesie się poziom właściwego testosteronu mogącego wywierać pozytywny wpływ na tworzenie nowych struktur białkowych.

Z myślą o zmaksymalizowaniu efektu anabolicznego w produkcie Kaizen Tribulus Terrestris zostały wyizolowane saponiny w 45%. Resztę stężenia procentowego stanowią indole i polifenole. Łączą się one z receptorami androgennymi powodując dalszy wzrost stężenia hormonów męskich. Na zasadzie rywalizacji o receptor i przeciwdziałając tworzeniu enzymu aromataza, indole hamują rozwój w organizmie męskim estrogenów (hormonów żeńskich) przez które gromadzona jest tkanka tłuszczowa lub powstają inne nie chciane symptomy np. ginekomastia. Należy także nadmienić, że indole przeciwdziałają aktywności enzymu 5alfa reduktaza, który zamienia anaboliczny testosteron w szkodliwy dihydrotestosteron powodujący przerost gruczołu krokowego."
"

Smug
05-05-08, 14:29
Tribulus podnosi poziom teścia, jeżeli zaburzona jest gospodarka hormonalna to automatycznie podniesie się również poziom estrogenow czyli to nic nie da.

Mogę się mylić ale trochę o tym czytałem.

Smug
05-05-08, 14:30
Ja bym tak w ten opis nie wierzył...równie dobrze można dać ZMA na noc i też niby powinno pomóc.

Hulk
05-05-08, 14:32
no niby tak - dlatego tylko doradzam a nie polecam

47
05-05-08, 16:30
smug masz racje, chociaz czytalem na necie ze jak sie ma juz nie rowno to probowali podwyzszyc poziom testosteronu jeszcze bardziej i w niektorych przypadkach to pomagało, ale lepiej chyba nie ryzykowac

Giera
06-05-08, 10:21
Jeśli ginekomastia jest chociaż trochę odwracalna to myślę, że dałoby radę leczyć ją nawet sterydami. Używając Arimidexu który obniża poziom estrogenów + czegoś mało aromatyzującego i mało kowertującego do DHT aby jeszcze podwyższyć poziom androgennych hormonów w organiźmie (deka, wino, npp, boldek ).
Ciekawe czy takie coś by chociaż trochę pomogło bo teoretycznie powinno, ponieważ gino powstaje gdy w organiźmie powstaje środowisko z podwyższonymi estrogenami a takimi specyfikami szło by wyeliminować połowę tych estrogenów (jak nie więcej), które są normalnie w organiźmie czyli, krótko mówiąc stworzyć środowisko z miażdżącą przewagą hormonów męskich

Smug
06-05-08, 10:31
giera, ten środek to z apteki trzeba dorwać czy u dila się kupi?

Bo przyznam, że nie słyszałem o nim...

ale tak na chłopski rozum, to przeciez jezeli gino już powstanie, tj. ten gruczoł, to nie zniknie on pod wpływem jakichkolwiek środkow hormonalnych. No chyba, że się mylę.

Hulk
06-05-08, 10:41
Smug kazdy proces da sie w pewnym stopniu odwrocic. Zerknij chociazby jakie "piersi" maja kobiety kulturystki.

47
06-05-08, 12:29
no ale nawet gdyby obizyc ten poziom estrogenu, to co to da? ginekomastia powstaje jak szaleja hormony, dlatego operacje robi sie jak sie juz ustabilizują, bo ginekomastia znow by powstała. jak ten gruczol juz powstanie to nie trzyma sie on dzieki estrogenowi. tak samo jakby obnizyc sobie poziom testosteronu, to pen/jaja nie znikną, tak samo miesnie.

Bull1
07-05-08, 14:43
Nic mi po tesciach babciach i dziadkach. Wyniki hormonalne itp. sa w normie, to byl wystrzal hormonow 2 lata temu i to sie pojawilo, a chce sie tej tkaniki pozbyc

Bull1
07-05-08, 14:48
Heh to jest tak ze laskom rosna wasy a nam moga gruczoly takie wyskoczyc :-)

47
07-05-08, 16:36
no niestety :(

Lajtman
11-05-08, 17:45
Kr..... głupia jest ta gineko, ja mam 16 lat i nie byłem u lekarza ale na pewno mam to gówno ;S. Z uwagi na wiek poczekam jeszzce chwile i trzeba bedzie operacje zrobic poniewaz mi sie wydaje że to najlepsze i najszybsze wyjście z sytuacji. Tak w życiu codziennym nawet mi to nie przeszkadza. Z dziewczynami nie ma problemu ale jak ktos powiedział wcześniej wyjsc na plaże czy basen to przesrane

SoLaKen
23-08-08, 12:28
Witam mam pytanko czy ktos z was mial wycinane operacyjnie gino progestronowe?? bo ma ten shit i mam ochote na wyciecie tego... i teraz pytanie czy jezeli znowu po paru miesiacach bede mial zaburzona gospodarke chormonalna to czy mi to wroci... prosil bym o odpowiedz jakiegos uzytkownika co mial do czynienia z gino po ssa i dalej wali... z gory dzieki za odpowiedz