Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak z mięczaka zrobić kozaka :D

HellKnight
01-05-08, 22:35
Jak z mięczaka zrobić kozaka ? :D

Witam wszystkich. To mój pierwszy temat na tym forum. A więc do rzeczy: Mam 16 lat. Podaje dane:
-Waga: 58kg
-Wzrost: 179
-Obwód klatki piersiowej: 85cm
-Biceps: 27cm
-Udo: 49cm
-Pas: 75cm

To dość ważne, więc podam jeszcze ilość testosteronu. Trzy miesiące temu na badaniach krwi wyszło mi 1037 ng/dl tego hormonu, a jak wiadomo norma mieści się w przedziale 241-827 ng/dl. Podwyższona ilość jest wynikiem dojrzewania. Jak czytałem gdzieś w internecie, ma silne działanie anabolizujące co dodatkowo mi pomorze w zdobyciu wymarzonego umięśnienia.

Przez pewien okres mojego życia byłem za gruby, zacząłem jeść coraz mniej. Zacząłem chudnąć, ale organizm przyzwyczaił się do małych i rzadkich posiłków. Prawie nie odczuwałem głodu. Po osiągnięciu szczupłej sylwetki chudnąłem dalej. Teraz jestem za chudy (od dłuższego czasu) i musze naprawić to co zrobiłem. Wybrałem już sobie dietę według poradnika (1800 kcal). Wiem mniej więcej co powinienem jeść.

Rok temu przez wakacje przez 2,5 miesiąca ćwiczyłem na siłowni. Mało intensywnie i krótko ale i tak zauważyłem duże zmiany. Biceps mi urósł chyba dwukrotnie xD Wcześniej nie było różnicy miedzy napiętym a nie napiętym. Totalna porażka. Teraz już jest nienajgorzej, ale i tak nie wystarczająco.

Zamierzam ćwiczyć znacznie więcej. (3 razy w tygodniu po 1,5h - 2h)
W domu ćwiczę codziennie, robię pompki, biceps, jakieś skłony, brzuszki i inne ćwiczenia dające średnie efekty (mam 2 hantle 5kg). Znajdę więcej ćwiczeń, które będę mógł robić w domu...

Kontynuując, nogi mam normalne, biceps jest w porządku, ale plecy, klata i brzuch są nie wyrzeźbione i za małe. Mam za chude ręce przy nadgarstkach. Na klacie, gdy podniosę ręce do góry, widać mi żebra. A na ramionach widać delikatny zarys kości...

W związku z tym, jak pisałem wyżej, przejdę na dietę. Chciałbym, żebyście mi powiedzieli co zrobić w mojej sytuacji. Zależy mi tylko i wyłącznie na masie i rzeźbie.

Znalazłem w internecie informacje o ciekawej odżywce (nie znam się na tym jak by co, mogłem coś źle zrozumieć). Olimp KnockOut <LINK> (http://www.olimp-supplements.com/pl/index2.php?page=art&a=36) Producent napisał tam, że zawiera wszystkie suplementy dające efekt wzrostu masy, i mięśni. Czy polecacie ten produkt ? Może jest coś tańszego innej firmy a podobnym składzie ?

Na tym forum w poradniku było napisane by brać odżywki dopiero po 6ciu miesiącach ćwiczeń. W takim razie nie powinienem na razie brać żadnych specyfików ? Co w tej chwili mogę brać, co polecacie ? Jakie białko ? Co zrobić żeby rosnąć jak na drożdżach ? Co zrobić by nie zepsuć sobie życia :D ? Zamieszczam słabą fotkę, może dodam następne niedługo (ale raczej nie są potrzebne)

http://images23.fotosik.pl/205/e90b459d0a98a0e6.jpg (www.fotosik.pl)

pablo91prg
01-05-08, 22:50
Dieta, odpowiedni trening na masę, odzywki typu gainer, białko, carbo. Wszystko aby uzupełnić dietę. Narazie nie ruszaj zadnych supli może poza BCAA, glutamina. Jedz i rośnij.
Pozdrawiam, Pablo.

HellKnight
02-05-08, 14:52
Może by ktoś jeszcze sie wypowiedział ?

nowy89
02-05-08, 14:56
jedz i zdobywaj mase nie tylko Ty masz taki problem ... każdy chce wyglądać jak kozak ^^ heh ... ;)

pzdr.

Tatanka
02-05-08, 15:16
Może by ktoś jeszcze sie wypowiedział ?
Czego więcej oczekujesz? Pablo wyczerpał temat. ;) Masz skórę i kości i czeka Cię dużo pracy. Ważne byś nie szedł na łatwiznę i był cierpliwy, a efekty będą trwałe i dadzą Ci satysfakcję.

Rickey
02-05-08, 15:21
Tak jak napisał pablo.
Najważniejsza jest dieta i trening. knockout-a na razie zostaw w spokoju. To nie dla ciebie. Na tym etapie to dobra dieta,trening i ewentualnie jakis gainer.
Pozdro!!

toxic
02-05-08, 16:24
proponuje ci ulozyc dobra dietke.. jak nie masz kasy na suple to wcinaj ryz + kurczak w sumie nie jest tak drogo a jak cie nie stac z kurcczakiem to bez :) jakis sosisk i pelno posilkow w ciagu dniA!!! musisz jesc zeby rosnac!!!.. ja proponuje na teraz dieta ryzowa + XXL MASS bialeczkoo :P

simonides
06-05-08, 15:48
Pamiętaj żeby do szkoły zabrać np. Twarożek lub puche tuńczyka i to zjeść. Albo Mass XXl do tego mleko, schowaj sie w toalecie , zmiksuj to i wypij :D

ziomeczek
06-05-08, 16:29
Cwicz regularnie bo dłuzsze przerwy około miesiąca to sa już spadki które trzeba odzyskac:(.Po prostu cwicz jedz i odpoczywaj:))I bedziesz WIELKI

dexter
06-05-08, 22:13
7:00
mleko 250 ml
płatki owsiane 90gr

10:35
Twarog 120g
szynka indycza 15gr
pieczywo razowe 200gr
pomidor,cebula,papryka-dla smaku

13:30
4 jajka
Chleb zytni pelnoziarnisty 150g

16:00 posiłek przed treningowy
Ryz 100g
Piers z kurczaka
oliwa z oliwek ok. 10ml

17:30-18:30
Trening

18:30
45g Carbo,bądź kakao.sok

19:10
Makaron razowy 100gr
jogurt 150gr
serek wiejski 200gr

22:00
Tunczyk w wodzie 80g
Slonecznik 30g (albo zamiast tego tunczyka i słonecznika daj 100 - 150 gram serka wiejskiego albo twarogu)

Co do tych 1800kcal które napisałes to jest to stanowczo za mało, potrzebujesz około 2300kcal ta dieta będzie dla ciebie odpowiednia. Jeżeli będziesz w stanie jeść wszystko co tu jest, to nie potrzebujesz ani białka ani gainera.
Kup do tego witaminy np Olimpa, Omega - 3 i to na tyle

HellKnight
06-05-08, 23:01
Haha (: Wystarczy kazdemu dac SOGa zebyscie sie wypowiadali (: Oby tak dalej (:

Apropo, polecam ryż z kurkumą, przez to nabiera zoltego koloru. Do tego mieszanka warzywna (glownie brokuly) i mieso z ziolami na obiad. Mi smakuje (:

Bull1
07-05-08, 21:03
udo 49 cm nie wyobrazam sobie tego. Jestem nizszy i w podobnej wadze a mam 10 cm wiecej i nie cwicze