Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zwiekszenie rezultatów

Krzychu999
01-05-08, 19:14
Witam, jestem na cyklu kreatynowym (vital-max zielona 500g) już trzy tygodnie i rezultaty nie są najlepsze chyba( ok +0.5cm w bicepsie) a siła stoi w miejscu i mam takie pytanie gdy bym dorzucił do cyklu BCAA (trec) lub taurynę (trec) to rezultaty się poprawią ??
Pozdro :D

a tak poza tym pije do ok 2,5litra wody dziennie, diety ścisłej nie trzymam(ok 4+ posiłków dziennie) dla jej uzupełnienia mam gainera 1 z vitala

zapomniałem dodać że jest to mój 1 cykl :D

Mieczu93
01-05-08, 20:07
o widze że nie jestem sam :D też jade teraz pierwszy cykl na zielonej z vitala i pije do tego gainera 1 z vitala. Jestem w 6 dniu cyklu i jakoś też zbytnio efektów nie widze, ale myśle że jeszcze ta kreta nie zaczęła dobrze działać w organiźmie i, że w następnych tygodniach już coś zadziała.
No i ja też sie dołączam do pytania co można do tego jeszcze? Tauryna? Glutamina? Carbo? I czy dużo większe będą efekty po tym?
Po cyklu będe brał glutamine na zmniejszenie spadków.
Pozdro.

Punisher
01-05-08, 20:12
Krzychu999, bcaa ani tauryna ani kreatyna nie da Ci wymarzonych efektów, bo:

diety ścisłej nie trzymam
Inwestuj w dietę. Nie zastąpisz wszystkich braków, gdy nie masz diety. Pamiętaj, że gainer to zastępczy posiłek, a nie posiłek.
Mieczu93, przyczyną braku twoich efektów może być twój wiek.

nowy89
01-05-08, 20:16
dodajcie HMB, dextroze glutamina też może być i carbo :) lecz to zależy od waszego portfela :) ja bym dodał jeszcze HMB,dextroze i glutamine;)

simonides
01-05-08, 20:18
hym, spróbujcie więcej wody - 4 litry styknie. Oczywiście (obowiązkowo):
a) Tauryna - wchłanianie kreatyny
b)Carbo - jeżeli nie macie gainera to się napewno przyda (węgle)
c)gainer - uzupełni braki w diecie - może tu leży wina ? Musi być jakościowa i ilościowa. Podajcie również ile i jak bierzecie. Pozdrawiam

Mieczu93
01-05-08, 20:51
Punisher, popatrz do działu Relacje, tam też jest użytkownik w moim wieku i bierze kretke, więc nie widze przeszkód żebym i ja nie wziął. Wszyscy mówicie żeby od 16 lat, rok w tą czy w tą, chyba nie zrobi dużej różnicy.

A co do tej tauryny to chyba zakupie, http://testosterone.pl/product_info.php/products_id/698/Taurine-Mega-Caps.html
I jak ją dawkować? Jedna tabletka do porcji kretki?
A co do diety to nie mam jakoś tak ściśle ustalonej, lecz jem 6-7 posiłków dziennie, co jakieś 2-3 godziny, pije 3 litry wody, uzupełniam braki gainerem, biorę 2-3 porcje po 60g.

Krzychu999
01-05-08, 21:25
to ja podobnie do kolegi wyżej jem od 4-6(7- zależy od czsu) posiłków , ale nie że co dziennie to samo i na uzupełnienie gainerek

simonides
01-05-08, 21:37
Mieczu93 - Tak się składa że robi. Każdy dorasta w innym tempie, a 16 lat to średnia mniej więcej, wcześnie się wziąłeś za kretkę. Co do Tauryny to kaps po porcji kretki ale nie przekraczaj 2 tabsów dziennie,

rash1
01-05-08, 21:38
nie wiem jak inni ale ja sie nie nastawiałem od początku ze zaraz wezmę i w przeciągu paru dni będę brał nie wiadomo ile na klatę itp. obecnie jestem już w 4 tygodniu brania i nie nie mam jakiś przyrostów w wielkości nie zauważyłem tego mimo iz moja waga skoczyła 3 kilo w górę co do przyrostu siły to największy efekt zauważyłem w 3 tygodniu wiec ja zachęcam do wyluzowania nie musicie od razu mieć efekt może po prostu poczekajcie trochę czasu w końcu każdy organizm nie jest taki sam. Ja dla lepszego efektu specjalnie zacząłem jeszcze trening siłowy i nie żałuje

Mieczu93
01-05-08, 22:07
rash1, spoko :D ja też sie nie nastawiam na nie wiadomo jakie efekty. To jest kreatyna a nie meta. Wiem, że troche wcześnie wziąłem się za krete, ale tak wyszło. Ja nie chce być kulturystą, tylko mieć tzw plażową sylwetkę, więc wystarczy mi jeszcze supli ;)

Punisher
01-05-08, 22:12
Dla mnie 16 lat to też zbyt wcześnie na kreatynę.
Zgadzam się z tym co mówi simonides.

Wilk05
01-05-08, 22:25
Tak sie składa że ja też jestem na pierwszym cyklu krety vitala do tego biorę Gain Bolic 6000 dwa razy po 65 gram i dwie tabletki tauryny , diety też okresonej nie mam ale staram sie jeść często, w sobote bedzie pierwszy tydzień i też efektów nie widze ,ale mniejsza z tym mam pytanie .
Tauryne w tabletkach brać przed kretą ,z nią czy po niej ?????

Rickey
01-05-08, 22:26
To by było trochę dziwne, gdybys już po pierwszym tygodniu brania mono widział efekty.
Pozdro!!

Mieczu93
01-05-08, 22:26
hehe, dobra już nie narzekajmy tak wszyscy na brak efektów, bo nas zaraz nieźle pojadą, że za młodzi że to że tamto :D
A tauryne to napisał ktoś wyżej że jedna tabletka po porcji krety.

Krzychu999
01-05-08, 22:27
a Ty Punisher w jakim wieku miałeś swój pierwszy cykl??

Krzychu999
01-05-08, 22:28
zgadzam sie Mieczu :D

Krzychu999
02-05-08, 11:07
Dziś kupiłem AminoMAx 6800 z Treca i zastanawiam się jak to dawkować. Na opakowaniu napisane jest że w dni treningowe 8 kapsułek od razu po treningu, a w dni nie treningowe 2x4 i wydaje mi sie to trochę przesadzone. Czy to tak powinno być??

simonides
02-05-08, 13:55
Może tak być, ja bym brał po treningu i przed snem troszeczkę żeby działały antykatabolicznie.

Jezu jakie czasy nastały "przecież biorę kredkę nie metę". Wiem że takie przypadki się zdarzają, ale ludzie nie popadajmy w skrajność. Mięśnie, sylwetka to często efekty WIELOLETNIEJ pracy nad tym co zje**ła natura :]