Zobacz pełną wersję : zwiekszenie rezultatów
Krzychu999
01-05-08, 19:14
Witam, jestem na cyklu kreatynowym (vital-max zielona 500g) już trzy tygodnie i rezultaty nie są najlepsze chyba( ok +0.5cm w bicepsie) a siła stoi w miejscu i mam takie pytanie gdy bym dorzucił do cyklu BCAA (trec) lub taurynę (trec) to rezultaty się poprawią ??
Pozdro :D
a tak poza tym pije do ok 2,5litra wody dziennie, diety ścisłej nie trzymam(ok 4+ posiłków dziennie) dla jej uzupełnienia mam gainera 1 z vitala
zapomniałem dodać że jest to mój 1 cykl :D
o widze że nie jestem sam :D też jade teraz pierwszy cykl na zielonej z vitala i pije do tego gainera 1 z vitala. Jestem w 6 dniu cyklu i jakoś też zbytnio efektów nie widze, ale myśle że jeszcze ta kreta nie zaczęła dobrze działać w organiźmie i, że w następnych tygodniach już coś zadziała.
No i ja też sie dołączam do pytania co można do tego jeszcze? Tauryna? Glutamina? Carbo? I czy dużo większe będą efekty po tym?
Po cyklu będe brał glutamine na zmniejszenie spadków.
Pozdro.
Krzychu999, bcaa ani tauryna ani kreatyna nie da Ci wymarzonych efektów, bo:
diety ścisłej nie trzymam
Inwestuj w dietę. Nie zastąpisz wszystkich braków, gdy nie masz diety. Pamiętaj, że gainer to zastępczy posiłek, a nie posiłek.
Mieczu93, przyczyną braku twoich efektów może być twój wiek.
dodajcie HMB, dextroze glutamina też może być i carbo :) lecz to zależy od waszego portfela :) ja bym dodał jeszcze HMB,dextroze i glutamine;)
hym, spróbujcie więcej wody - 4 litry styknie. Oczywiście (obowiązkowo):
a) Tauryna - wchłanianie kreatyny
b)Carbo - jeżeli nie macie gainera to się napewno przyda (węgle)
c)gainer - uzupełni braki w diecie - może tu leży wina ? Musi być jakościowa i ilościowa. Podajcie również ile i jak bierzecie. Pozdrawiam
Punisher, popatrz do działu Relacje, tam też jest użytkownik w moim wieku i bierze kretke, więc nie widze przeszkód żebym i ja nie wziął. Wszyscy mówicie żeby od 16 lat, rok w tą czy w tą, chyba nie zrobi dużej różnicy.
A co do tej tauryny to chyba zakupie, http://testosterone.pl/product_info.php/products_id/698/Taurine-Mega-Caps.html
I jak ją dawkować? Jedna tabletka do porcji kretki?
A co do diety to nie mam jakoś tak ściśle ustalonej, lecz jem 6-7 posiłków dziennie, co jakieś 2-3 godziny, pije 3 litry wody, uzupełniam braki gainerem, biorę 2-3 porcje po 60g.
Krzychu999
01-05-08, 21:25
to ja podobnie do kolegi wyżej jem od 4-6(7- zależy od czsu) posiłków , ale nie że co dziennie to samo i na uzupełnienie gainerek
Mieczu93 - Tak się składa że robi. Każdy dorasta w innym tempie, a 16 lat to średnia mniej więcej, wcześnie się wziąłeś za kretkę. Co do Tauryny to kaps po porcji kretki ale nie przekraczaj 2 tabsów dziennie,
nie wiem jak inni ale ja sie nie nastawiałem od początku ze zaraz wezmę i w przeciągu paru dni będę brał nie wiadomo ile na klatę itp. obecnie jestem już w 4 tygodniu brania i nie nie mam jakiś przyrostów w wielkości nie zauważyłem tego mimo iz moja waga skoczyła 3 kilo w górę co do przyrostu siły to największy efekt zauważyłem w 3 tygodniu wiec ja zachęcam do wyluzowania nie musicie od razu mieć efekt może po prostu poczekajcie trochę czasu w końcu każdy organizm nie jest taki sam. Ja dla lepszego efektu specjalnie zacząłem jeszcze trening siłowy i nie żałuje
rash1, spoko :D ja też sie nie nastawiam na nie wiadomo jakie efekty. To jest kreatyna a nie meta. Wiem, że troche wcześnie wziąłem się za krete, ale tak wyszło. Ja nie chce być kulturystą, tylko mieć tzw plażową sylwetkę, więc wystarczy mi jeszcze supli ;)
Dla mnie 16 lat to też zbyt wcześnie na kreatynę.
Zgadzam się z tym co mówi simonides.
Tak sie składa że ja też jestem na pierwszym cyklu krety vitala do tego biorę Gain Bolic 6000 dwa razy po 65 gram i dwie tabletki tauryny , diety też okresonej nie mam ale staram sie jeść często, w sobote bedzie pierwszy tydzień i też efektów nie widze ,ale mniejsza z tym mam pytanie .
Tauryne w tabletkach brać przed kretą ,z nią czy po niej ?????
To by było trochę dziwne, gdybys już po pierwszym tygodniu brania mono widział efekty.
Pozdro!!
hehe, dobra już nie narzekajmy tak wszyscy na brak efektów, bo nas zaraz nieźle pojadą, że za młodzi że to że tamto :D
A tauryne to napisał ktoś wyżej że jedna tabletka po porcji krety.
Krzychu999
01-05-08, 22:27
a Ty Punisher w jakim wieku miałeś swój pierwszy cykl??
Krzychu999
01-05-08, 22:28
zgadzam sie Mieczu :D
Krzychu999
02-05-08, 11:07
Dziś kupiłem AminoMAx 6800 z Treca i zastanawiam się jak to dawkować. Na opakowaniu napisane jest że w dni treningowe 8 kapsułek od razu po treningu, a w dni nie treningowe 2x4 i wydaje mi sie to trochę przesadzone. Czy to tak powinno być??
Może tak być, ja bym brał po treningu i przed snem troszeczkę żeby działały antykatabolicznie.
Jezu jakie czasy nastały "przecież biorę kredkę nie metę". Wiem że takie przypadki się zdarzają, ale ludzie nie popadajmy w skrajność. Mięśnie, sylwetka to często efekty WIELOLETNIEJ pracy nad tym co zje**ła natura :]