Zobacz pełną wersję : Witam. Dietka masówka
Witam wszystkich serdecznie. Mam jako taką dietkę masową, która jest zajebiscie prosta. Mam pytanko do wszystkich, gdyż nie mam daru do układania diety, kończę późno szkołę,potem 1,5 do 2 godzin dojazdy i poźny powrót do domu, nie są to czynniki sprzyjające do budowania masy. Lecz jakoś musze sobie z tym problemem poradzić. Zainwestowałem teraz w sprzęt firmy Universal, a mianowicie Gain Fasta. Dołożyłem go do tej mojej smiesznej dietki. Czy sa to dobre dawki? Jestem ektomorfikiem.
Dieta na mase
5:30
mleko 250 ml
płatki owsiane 90gr
(talerz głęboki)
9:35
sok kubuś
kanapka
szynka
ser
pieczywo razowe
12:20
kanapka
szynka
ser
pieczywo razowe
Gainer-Gain Fast UNIVERSAL porcja 2,5 miarki (115g)-421kcal
15:45
kanapka
szynka
ser
pieczywo razowe
Gainer-Gain Fast UNIVERSAL porcja 2,5 miarki (115g)-421kcal
18:00
obiad
20:00
posiłek przed treningowy
Ryz 100g (paczka)
banany x2
20:30
TRENING
Woda niegazowana/Carbo (OLIMP)
22:00
Makaron
jogurt
serek wiejski 200gr
do tego dołączam codziennie witamiy "Vigor" przed snem.
serdecznie dziękuję za wykurwiscie wyczerpujące odpowiedzi...
bez pozdro
Może napisz ile ważysz, na czym Ci najbardziej zależy i ile Twoja dieta ma Kcal dziennie.
Ja też nie pozdrawiam :D
Może nie zauważyłeś ale mam nawet uzupełniony profil troszkę ;) Zależy mi głównie na masie. Trenuje 4 dni w tygodniu. Poniedziałek+Wtorek+Czwartek+Piątek. Zamierzam ruszyć z cyklem SAA w najbliższym czasie. Chcę aby dieta i odżywka uzupełniały doping w odpowiednie kalorie i witaminy. I sorry za te "nie pozdro", Ciebie moge pozdrowić, bo chociaż coś napisałeś. pozdro ;D
Jeśli mam się do czegoś przyczepić to:
a) W Twojej diecie 50 % posiłków to ser szynka pieczywo :D, może jeden posiłek tego typu wymień na serek lub tuńczyk ? Albo sałatka z warzywami i mozarella, bądź tościk pełnoziarnisty z mozarella.
b) Rozumiem że gainer to uzupełnienie dietki, ale masz go pomiędzy 12 20 1 porcja a pozniej od razu 2 o 15 20 i to przed obiadem. Ja bym zrobił tak że 70 g rano, 115 g około 14, poźniej idziesz na obiadek, trenujesz i wypijasz około 60 g po jako uzupełnienie. Tylko problem w tym że poźno trenujesz więc boję się że może Ci się odłożyć tłuszczyk. Ale jeżeli będziesz mial cykl SAA to nie ma czego się bać :]
PS (makaron i ryż oczywiście pełnoziarniste) :D
Obejrzałem profil.... JEZU CHRYSTE ty ważysz 60 kg czy mi się mozilla zepsuła ? Wogle nie startowałbym z SAA na razie ale to Twój wybór. Staż masz prawie 3 lata a wymiarry co najmniej dziwne. Pozdrawiam. Boję się tylko ile ty masz lat.