Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytanie o działanie kreatyny, może ktoś tak miał.

dandods
30-04-08, 11:26
Witam. Chciałem dowiedzieć się,czy ktoś miał podobne efekty.Dorobiłem się niezłej nadwagi,chciałem to zrzucić.Przy 184 cm wzrostu ważyłem 86 kg,ale wyglądałem na napuchniętego tłuszczem.Przeszedłem na dietę o niższej zawartości węglowodanów i zacząłem ćwiczyć obwodowo.Dietę uzupełniałem gainerem, do tego dostałem w prezencie od kumpla kreatynę i dekstrozę.Sam dokupiłem HMB i omegę-3 oraz Tribusteron OLIMPU. Cykl trwał 4 tygodnie,ćwiczyłem 3 razy na tydzień. Zaskoczyły mnie efekty.Mój wygląd bardzo się poprawił,prawie zniknął tłuszcz.Tylko dziwne jest to że waga poszła do góry.Teraz waże 95 kg.Bardzo poprawiło się moje zdrowie i samopoczucie.Siła i umięsnienie też,siła wyraźnie.Moje pytanie to,czy ktoś z Was miał podobne efekty w tak krótkim czasie.Podejrzewam,że to działanie kreatyny (dekstroza to podobno błąd) i tribulusa,czy słusznie podejrzewam?Bo po HMB raczej nie ma efektów,czy myślę dobrze?
Brałem:10g kreatyny mono,35 g gain bolic,5g HMB,70g dekstrozy-na dzień przez 4 tygodnie. Co teraz mi doradzicie? Bo wydaje mi się,że mam predyspozycje fizjologiczne do tego hobby.

nowy89
30-04-08, 11:59
po pierwsze to :

wow gratki że tyle Ci poszło ... prawie 9 kg na takim cyklu bardzo ładnie :)

a po drugie :

robiłeś cykl na mase ... a nie na redukcje :D:D heheh ... gainier i kreatynka + dekstroza + HMB + Tribusteron = MASA !!! :D

ja sam w połowie czerwcu zacznę podobny cykl ale na mase (gainier,kreta,dekstroza,tauryna,hmb,tribusteron,a mino,witaminki i dieta...):P

ale u Ciebie zazywanie tego co wziełeś było błędem ... kupowałeś to w ciemno nie wiedząc że to służy zdobywaniu masy a nie redukcji czy co ??

ale pomino to to pozazdrościć że tyle Ci poszło w tak krótkim czasie;P

pzdr.

dandods
30-04-08, 12:06
Ja miałem dietę na redukcję.Koledze została kreayna i dekstroza po jego cyklu.Powiedział,że to pomoże nabrać siły do ćwiczeń. Dla mnie problemem jest to,że nie widać po mnie tej nabytej masy,tylko zniknął ze mnie tłuszcz
rece i nogi wydają się chudsze,czuję więcej siły i czuję mięsnie gdzie ich wcześniej nie czułem i są twardze,ale nie widać żeby były większe. Dlatego chciałbym wiedzieć co mam brać żeby oprócz masy nabrać trochę objętości.
Ćwiczyłem obwodowo,powoli i dokładnie,chciałem się nauczyć techniki,więc napewno trening nie był za dobry.Teraz mam zamiar poćwiczyć z użyciem progresji.

Paluch
30-04-08, 13:00
Po prostu cwicz. 9kg, to rzeczywiscie duzo... tycie ani chudniecie w takim tepie nie jest zdrowe, ale raczej nie umrzesz od tego :)