Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kreatyna - przerwanie cyklu

donvito33
27-04-08, 12:01
Mam 18 lat, 175 wzrostu i waze ok 70 kilo. Chodzę na siłownię z pół roku (od 5-6miechow) - jest to siłka kolegi. Teraz zamierzam wykupić karnet na profesjonlną siłonię i zacząć brać odżywki. I mam kilka pytań gdyż zamierzam wiąść kreatyne. Nieraz zdaża się że musze przerwać trening - chorba, wyjazdy. Czy jeśli przerwie cykl będę mógł dokończyć go pozniej? Następne pytanie bedzie brzmiało: czy jeśli przerwie przytyje? Zależty mi tylko na czystej masie mięśniowej. Chciałem połączyć z HMB ale go trzeba brać bardzo długo i do tego kosztuje dość drogo(dobrej firmy). Wiem że było bardzo dużo tematów o kreatynę ale ja mam tylko te dwa i chciałbym uzyskać odp. Nie wklejajcie mi żadnych info ze słownika co to kreatyna bo o takich rzeczach czytałem bardzo dużo. Pozdrawiam przyszły pudzian*

*-żart ;p
p.s Zapomniałem o jednym, jeśli mam bica 34 to ile bedzie po dobrze przeprowadzonym cyklu? i czy wróci do tego samego rozmiaru czy może zostanie pare cm .

pablo91prg
28-04-08, 15:16
jeli masz przerwać to nie zaczynaja

co do twojego ps to zalezy to od diwety, treningu i tego co zrobisz po cyklu

Czupa360
29-04-08, 22:36
Zależy, jak długie masz wyjazdy.
Jeśli przerwiesz cykl na 3 dni, to nic się nie stanie. Mi się już zdarzało, że byłem chory podczas cyklu kreatynowego, ale go nie przerywałem i podczas choroby dalej brałem kreatynę.
a.d. p.s
To ile będzie po cyklu zależy od Ciebie;)
I na pewno coś z tego zostanie.
Pozdro.

Rickey
01-05-08, 22:06
Powiem ci, że ja tak przerwałem cykl na mono i on był dla mnie stracony. Gdzieś w czwartym tygodniu rozchorowalem się i odstawiłem kretę i nie ćwiczyłem, bo nie miałem na to siły. Gdy po tygodniu przerwy znów zacząłem ćwiczyć i brać kretę to nie odczuwałem już żadnych przyrostów. Siła=0, może masa miniamlnie jeszcze poszła przez te 2 tygodnie brania. Jeśli zaczyna się cykl to najlepiej jest go przeprowadzić od początku do końca z dobrą dietą i treningiem. A takie przerywanie to tylko szkodzi.
Możesz sobie robiś przerwy w treningu (tydzień lub dwa), gdy jedziesz na sucho, ale nie w trakcie cyklu.
Pozdro!!