Zobacz pełną wersję : Pomoc
Witam wszystkich serdecznie.
Mam takie pytanie co do cwiczenia, mam 13 lat i 161 cm. Ogólnie to jestem szczupły (mam szybką przemianę materii czy coś takiego) i tu się nasuwa moje pytanie odnośnie jak efektownie trenowac. Moge dodac że moim takim treningiem jest dzienna intensywna jazda na rowerze. Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.
Jazda na rowerze=robienie rzeźby:)
W twoim wieku ostre ćwiczenie na siłce nie jest wskazane. Rób sobie ćwiczenia typu pompki, podciąganie na drążku itp. a jeśli już tak bardzo chcesz ćwiczyć na siłce to ułóż sobie dietę i jakiś lajtowy trening na masę, tylko nie przeciążaj kręgosłupa. Na początku poćwiczycz ogólnorozwojówką przez jakieś 2 miechy.
Pozdro!!
Aha, nie wiem czy to jest dieta ale przez 6 lat na śniadanie jem tylko nabiał i nie wiem czy to zmienic czy nadal tak się odrzywiac
Mam jeszcze 3 pytania.
1. Co to jest ta "ogólnorozwojówka"
2. Czy mogę robic takie cwiczenia jak "ABS" czy "A6W"
3. Czy mogę sporzywac takie batony jak ten? http://sk2.pl/9564
pablo91prg
27-04-08, 21:41
narazie pokop piłke na podwórku, ciężary zostaw w spokoju, a6w i abs tez odpusć, cwiczenie brzucha obciąza kregosłup, jednak jesli zrobisz codziennie 30-50 bruzszkow to nic sie nie stanie, wzmocznisz mieśnie. O siłce pomyśl za 2 lata. Troche niski jestes, wiec rosnij narazie a nie pakuj ;] serdecznie pozdrawiam
1. ogólnorozwojówka jest to trening wszystkich mięśni jednocześne ( w jeden dzień)
2. ABS i A6W są to ćwiczenia na mięśnie brzucha. nie ma przeciwskazań żebyś je robił.
3. nie wiem xD
pablo91prg
27-04-08, 21:47
co do batonów, to lepiej zjedz twaróg
3. możesz jeść najlepiej zaraz po treningu ale po co wydawać codziennie po 8 zł na takiego batonika lepiej zainwestuj w jakiegoś gainera lub białko oraz diete ;) mniej Cię to wyniesie i lepsze efekty będziesz miał;)
pzdr.