Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : operacja wyrostka robaczkowego a silownia...

cherry86
23-04-08, 15:50
Witam!
bylem operowany i usunieto mi wyrostek robaczkowy, po wczesniejszym rozpoznaniu ostrego zapalanie wyrostka robaczkowego. poniewaz na wyrostku tworzyl sie ropien po operacji nie zostalem od razu zszyty, by ropa, ktora sie nagromadzila sie naturalnie odsaczyla...jestem juz po operacji, po zszyciu itd. zwiazku z tym moje pytanie: jak dlugo po operacji wyrostka robaczkowego nie moge wykonywac cwiczen silowych i treningu na silowni? pytalem lekarza prowadzacego (chirurga) i jego zdaniem jest to 3, 4 miesiace minimum po operacji, z zaznaczeniem ze sam mam rozpoznac w jakiej jestem formie...dlatego chcialbym zapoznac sie z opinia innych lekarzy lub innych osob, ktore byly w podobnej sytuacji...jesli ktos kiedys mial podobny problem, chetnie poznam jego opinie...
drugie pytanie: jesli juz ponownie zaczne cwiczyc to czy moge wrocic do cyklu kreatynowego i WPC80, oraz po jakim czasie od operacji?
z gory dziekuje za odpowiedzi!
pozdrawiam!

VegetaSSJ3
23-04-08, 18:24
Witaj Lekarz dobrze Ci powiedzial ok 3 do 4 miechow nie powinienes sie wysilac wszystko musia sie zagoic sport teraz dla ciebie jest wykluczony chodzi mi o silowy kazde napiecie mzoe spowodowac rozerwanie szwów i nie tylko wiec musisz byc cierpliwy pozdrawiam

Sargon
23-04-08, 18:55
powiem Ci że zależy to od organizmu. Ja nie mogłem ćwiczyć przez 5 miesięcy.

Ale za to diete trzeba trzymać to nie przytyjesz

cherry86
24-04-08, 14:38
OK chlopaki dzieki za odpowiedzi! pytanie do Sargon'a : to 5 miesiecy wynikalo z zalecen lekarza czy po prostu sam obserwowales swoja kondycje i to kiedy mozesz wrocic do treningow?
I co myslicie o powrocie do cyklu kreatynowego i innych odzywek juz po rozpaczeciu treningow? czy mozna je stosowac?
pozdrawiam!

Sargon
24-04-08, 16:00
Lekarz kazał mi nie ćwiczyć przez 4 miechy ale nie bardzo mogłem po tym czasie gdyż nie czułem się na siłach. Czyli była to moja decyzja

VegetaSSJ3
26-04-08, 09:51
OK chlopaki dzieki za odpowiedzi! pytanie do Sargon'a : to 5 miesiecy wynikalo z zalecen lekarza czy po prostu sam obserwowales swoja kondycje i to kiedy mozesz wrocic do treningow?
I co myslicie o powrocie do cyklu kreatynowego i innych odzywek juz po rozpaczeciu treningow? czy mozna je stosowac?
pozdrawiam!

Lepiej bedzie jak poćwiczysz ok 2 miesięcy na sucho a później dopiero kreatyna

Nuru89
26-04-08, 11:57
Po powrocie poczekaj 2, 3 miechy... Zrob sobie trening obwodowy, pozniej wroc do swojego treningu i do spuli... Trzymaj caly czas diete i jesli bedziesz wstanie to rob jakies leciutkie cwiczonka typu rozciaganie itp. zebys sie nie zastal calkiem ;) pzdr

cherry86
28-04-08, 15:40
dzieki za odpowiedzi i rady...
pozdrawiam!

VegetaSSJ3
28-04-08, 21:31
Powodzenie cherry86 czas szybko minie i zaniedlugo wrucisz na silke

cherry86
30-04-08, 17:32
mam taka nadzieje, ze szybko ten czas minie, bo kurcze troche mi ta operacja i kuracja popsula plany, no ale coz...zycie...
dzieki! rowniez zycze powodzenia!
pozdrawiam

rafaello
29-10-08, 04:03
Ja mialem zabieg na wyrostek i sadze ze cwiczenia mozesz zaczac po 6 tygodniach od zabiegu, o ile nie masz zadnych komplikacii, lecz pamietaj ze z niewielkim obciazeniem. A do intensywnego treningu potrzeba conajmniej 3 miesiace przerwy od zabiegu, w innym wypadku grozi przepuklina pooperacyjna w miejscu blizny...Jesli jednak miales zabieg metoda laparoskopowa to ten okres znacznie sie zmniejsza.
Pozdrawiam