PDA

Zobacz pełną wersję : Dieta - prośba

Nikolaj
23-04-08, 15:40
Witam. Nowy jestem.

A więc:
Mam 178 cm wzrostu, 62kg wagi i staram sie jak mogę, ale od jakichś 2 miechów nic nie przybrałem na wadze. Ja na 62kg muszę przyznać, że wygląda dość dobrze, ponieważ treningi domowe nie są mi obce. Niestety nie ma blisko mojej miejscowości żadnej siłowni, więc jestem zdany na drążek do podciągania, sztangielki (2x5kg), "ugniatacz" na przedramię, ekspander i przede wszystkim pokój o powierzchni 26m2. Pompki z różnym rozstawem rąk i plecakiem na plecach(około 10 kg) - robię takich około 20 powtórzeń.
Krótko: ćwiczenia nie są mi obce, staram sie wykorzystać to co mam w 100%, ale...

...wiem, że w sieci jest wiele kalkulatorów/for gdzie można sobie jakaś dietę wybrać, ale wole aby ktoś, kto sie na tym zna ułożył mi dietę specjalnie pode mnie.

Tak jak już wcześniej wspomniałem, strasznie ciężko jest mi nabrać masy.
Z siłą nie jest najgorzej.

Czy byłby ktoś tak dobry i ułożył mi dietę dzięki, której przybrałbym kilka(-naście) kilogramów?
Z góry wielkie dzięki.

Hulk
23-04-08, 15:49
jestes ektomorfikiem? ile masz lat?

Nikolaj
23-04-08, 15:53
Lat mam prawie 17. Ektomorfikiem raczej nie jestem, choć na 100% nie jestem pewny. Przez jakieś 3 lata byłem wegetarianinem, ale na szczęście zmądrzałem i od około 6 miesięcy jem normalnie mięso.
Nawet gdybym był ektomorfikiem to pomogłaby mi jakaś dieta?

Hulk
23-04-08, 15:57
odpowiednia dieta zawsze pomaga :)
ja w wieku 25 lat wazylem 67 kg przy 181 cm, a jednak wyszedlem "na ludzi" :)

Nikolaj
23-04-08, 16:05
Hehe. No to jak, pomógłbyś mi?
Dodam jeszcze, że przez kilka miechów uprawiałem kick boxing, ale niestety zlikwidowali nam szkółkę.
A co do siły to jest z nią u mnie jakoś dziwnie.
W podciąganiu na drążku nachwytem jestem słaby - robię około 10 powtórzeń, a np. w pompkach jestem dobry. Może po prostu mięśnie klatki piersiowej i triceps mam wytrzymalsze. Dodam jeszcze, że na rękę potrafię rozłożyć kolegę, który waży... 20kg więcej.
Nie piszę tego, żeby w jakikolwiek sposób sie chwalić. Chcę jak najlepiej przedstawić swoją sytuacje.

Hulk
23-04-08, 16:18
Polecam dzial dieta - tam znajdziesz kilka zroznicowanych przykladow.

Symu
23-04-08, 17:41
Tu masz jak ułożyć diete:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=391

a jak jesteś leniwy to weź jedną z tych

http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=67

Wątpie żeby ktoś ułożyl Ci dietę bo jest to bardzo czasochłonne i trudno jest ułożyć pod czyjeś upodobania np. jeden wstydzi się zjeść kuraka w szkole itp.

tom
23-04-08, 21:19
Nikolaj nikt ci diety nie bedzie ukladac masz lekture i jedziesz z koksem

za ulozenie diety sie placi - nie lepiej samemu sobie rozpisac?