Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ból w klatce piersiowej

klicker
17-04-08, 22:29
Mój problem jest następujący:
Od nie dawna zacząłem odczuwać piekące, jakby rozrywające się ścięgna/mięśnie, w klatce piersiowej, a dokładniej zaraz przy barkach, gdzie klata "łączy" się z ramieniem. Odczuwam go tylko gdy podnosze ciężary na ławeczce poziomej, zawsze pod koniec ostatnich serii. Próbowałem już sie dokładniej rozciągać, ale nic to nie dało.. Chodze na siłke od 4 miesięcy i biore jedynie kreatyne.

Pomóżcie, co mam robić? Bo przez ten ból czuje jakby mi siły odchodziły.

kogut2
17-04-08, 23:46
ja mam kłopot z barkami i nic nie poradzę ,wiec ty tak samo ,morze ktoś zna jakiś sposób na takie bule

grzesiek7124
18-04-08, 11:33
Mój problem jest następujący:
Od nie dawna zacząłem odczuwać piekące, jakby rozrywające się ścięgna/mięśnie, w klatce piersiowej, a dokładniej zaraz przy barkach, gdzie klata "łączy" się z ramieniem. Odczuwam go tylko gdy podnosze ciężary na ławeczce poziomej, zawsze pod koniec ostatnich serii. Próbowałem już sie dokładniej rozciągać, ale nic to nie dało.. Chodze na siłke od 4 miesięcy i biore jedynie kreatyne.

Pomóżcie, co mam robić? Bo przez ten ból czuje jakby mi siły odchodziły.

Czy ból ten występuje tylko przy napinaniu mięśni, czy może jest niezależny od pracy mięśni ? Jeżeli ból ten nie powstaje samoistnie, tylko przy określonym ruchu to nie jest to serce. Przypuszczam, że nadwyrężyłeś mięśnie międzyżebrowe i stąd te objawy.
Staraj się więcej rozgrzewać przed treningiem tj. rowerek 10 minut, po nim rozgrzewka na małych ciężarach.

Grzesiek.

lolek997
18-04-08, 17:05
przed treningiem dluzej sie rozgrzewaj oraz zainwestuj w masc rozgrzewajaca, proponuje MOBILAT

klicker
19-04-08, 10:14
Czy ból ten występuje tylko przy napinaniu mięśni, czy może jest niezależny od pracy mięśni ? Jeżeli ból ten nie powstaje samoistnie, tylko przy określonym ruchu to nie jest to serce. Przypuszczam, że nadwyrężyłeś mięśnie międzyżebrowe i stąd te objawy.
Staraj się więcej rozgrzewać przed treningiem tj. rowerek 10 minut, po nim rozgrzewka na małych ciężarach.

Grzesiek.

Chyba napisałeś troche nie na temat. Z sercem mi nic nie jest, tylko czuje ból "przy barkach, gdzie klata "łączy" się z ramieniem", a o ile mi wiadomo mięśnie międzyżebrowe są troche niżej...

przed treningiem dluzej sie rozgrzewaj oraz zainwestuj w masc rozgrzewajaca, proponuje MOBILATMam maść Neo-Capsiderm, działa ona w podobny sposób do Amolu. Może być coś takiego?

terrorsiejem
28-04-08, 13:50
jak dla mnie to trenujesz intensywnie i to nie jest nic innego jak rozrastanie sie klaty i barków. I włąśnie jka był owspomniane dłużej sie rozgrzewaj. Po jakimś czasie ból powinien ustąpic.

VegetaSSJ3
28-04-08, 21:29
witaj możesz spróbować w taki sposób jak nie zwiększaj ciężaru przy treningu zrób go stałym no i oczywiście dobrze rozciągnij mięśnie klatki piersiowej i zrób 2 serie rozgrzewkowe powinno pomu wiadome ze nie od razu ale zrób tak z 4 tyg a po tym spróbuj zwiększać ciężar pozdro

klicker
28-04-08, 21:35
Dzieki wszystkim za pomoc

Zacząłem się intensywniej rozgrzewać i powoli zaczyna mnie boleć coraz mniej, dzisiaj nawet nie odczuwałem bólu.
Widocznie musiałem to przeczekać.

Thx jeszcze raz