PDA

Zobacz pełną wersję : co wziasc na poczatek ;]

47
17-04-08, 18:13
witam. zaczne od tego ze wczesniej trenowalem troche, wzialem kreatyne ktora jedynie mi troszke poszerzyla barki i moze troche siły dała :)
teraz zaczynam z powrotem na serio cwiczyc po przerwie ;p ogolno rozwojowa zrobiona zaczynam jechac normalnym planem, teraz mialem tydzien przerwy przez plecy, lekarz mi przepisal niby jakies tablety no ale od pon. zaczynam ;P
co byscie mi polecili wziasc? moj budzet nie jest za duzy :P
wziasc kretke czy białko ? a moze cos innego? dajcie mi jakas nazwe zebym sobie mogl o tym troche przeczytac. bo zamierzam cos wziasc za pol miesiaca (teraz to mi sie nie pyla bo nie dawno wrocilem na pake wiec sila troche idzie ;D)
pozdro

DiscoKing
17-04-08, 18:43
Z odżywkami to na razie nie masz co przesadzać. zależy co chcesz osiągnąć ćwicząc ? jeśli masę to gainerek mass xxl jest dobry :) Z kreatyną radził bym trochę poczekać potrenujesz z kilka miesięcy dopiero wtedy możesz sobie ją wciągnąć :) Tu masz wszystko o gainerach http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6872

PuaPAj
17-04-08, 18:44
To zalezy jaka masz diete-jesli jest ona bardzo dobra i dostarczysz organizmowi wszystkich potrzebnych skladnikow odzywczych w odpowiednich ilosciach to bialko jest niepotrzebne mozesz wziac sama Krete. Jesli jednak masz kiespka dietke to nie bierz krety tylko uzupelnij sobie ja poprzez bialeczko jakies albo gainera a na pewno zobaczysz efekty;) Pozdro

Tomek_17
17-04-08, 19:04
Skup sie na diecie na razie i ewentualnie dorzuć jakieś witaminki do tego , pożądany trening i będzie wszystko oki.

47
17-04-08, 21:13
no wlasnie z dieta najwiekszy klopot ;p nie mam na nią kasy ani mozliwosci - gotuja mi rodzice a nie moga gotowac dla wszystkich czegos innego ;p czyli gainerka narazie sobie zapuscic? a co powiecie na bialko z ostrovi?

Punisher
17-04-08, 21:43
Ryż dużo nie kosztuje. Zresztą jest więcej produktów, jak makarony, płatki owsiane itp - dział dieta.
Na suple masz, a na dietę nie? Na odwrót !

Rickey
17-04-08, 22:09
j.w.
Bez diety nic nie osiągniesz. Dieta to podstawa w tym sporcie:)
Lepiej tę kasę co masz to wydaj na jedzonko lub ewentualnie jakiegoś gainerka. o krecie na razie zapomnij.
Pozdro!!

Tomek_17
18-04-08, 10:43
Piszesz że gotują to samo dla wszystkich. A duży problem jak by do Ciebie gotowali kasze albo ryż i do tego kawałek mięsa? Ja tez tak mam w domu i jakoś mame namówiłem i odzielnie mi gotuje, i wcale jej to nie przeszkadza.

SEBAN
18-04-08, 23:34
Zrób sobie przerwe od kreatyny,ułóż dietę i jedziesz.A gainera i białko dorzuć jako uzupełnienie(ale najpierw zajmij się dietą).Plan treningowy już jakiś jest??

Jaco90
19-04-08, 10:54
A jaki masz budżet??
To białko jest nawet dore jak za te pieniądze , ewentualnie jakiś gainerek.
Dieta to podstawa ;]