Zobacz pełną wersję : kilka pytań do was...
Proszę o konkretne odpowiedzi:
1. przy jakich partiach stosować progresję? jak narazie stosuje przy klatce i plecach, nie wiem czy przy barkach i ramionach tez jest sens stosować?
2. co zjesc bezposrednio po bieganiu (30 min)? nie piszcie mi o gainerach/carbo itp. chodzi mi tylko o zwykle danie.
3. Napiszcie co sie bierze gdy ma sie problem ze skurczami łydek? zazwyczaj zdarza sie on w czasie gry w pilkę.
pozdrawiam
1 Przy barkach i ramionach też możesz stosować, jednak w ćwiczeniach wielostawowych, nie izolowanych
2.Bezpośrednio po treningu BANAN, za jakiś czas posiłek z węgli i białka np ryż +kurczak
ok, czekam na kolejne odpowiedzi :)
ktos jeszcze sie wypowie?
nadal nie znam odp. na moje pytania :/
Bierz magnez ogólnie pomaga na skurcze.
Warto byłoby nawet przed grą w piłkę pobiegać chwile truchtem, poruszać nogami, wtedy jest mniejsza szansa, że coś takiego się przytrafi.
2.Zalezy na co cwiczysz jak na mase to po treningu moze byc banan. A jezeli na rzezbe lub redukcje to lepiej zjesc grejpfruta
do Daro17 : rozgrzewke to ja robie zawsze ale i tak po godzinie kopania mnie skurcze łapią :/
do Wiki: ale mi nie chodzi co mam zjesc po treningu siłowym, chodzi mi co mam zjesc po bieganiu?
pozdro:)
na skurcze potas ja jak nie chce juz łykac piguł to pije sok z pomidorów pół litra dziennie albo tabletki i skurcze cię nie złapia dodaj jeszcze podstawowe witaminy i minerały
po bieganiu nie ma to róznicy czy masa czy redukcja on gra w piłe wiec 2 bananki dobre i jescze po jakims czasie zjesc dobry obiadek tylko zeby był ryz albo kluchy
oczywiscie ze mozesz stosowac progresje przy barkach
to chyba tyle
dzięki za konkretne odpowiedzi :)
ja znowu mam inny problem... bo moja klatka nie chce sie rozwijac do srodka... tzn.. caly czas mam szeroki dolek na mostku... i nie wiem co zrobic aby miesnie zakryly go... trenuje tylko wyciskanie na plaskiej laweczce... co mam cwiczyc i jak??
wyciskaj na skośnej z wąskim uchwytem (ręce polozone na sztandze na szerokość barków) powinno pomóc :)
a mozesz cwiczyc takim planem:
wyciskanie na plaskiej 4x 12 10 8 6
wyciskanie wąskim uchwytem na plaskiej 4x 12 12 10 10
rozpiętki 4x 12 12 12 12
dobrze a to wszystko jednym obciazeniem?? jesli tak to jakim?? max wyciskam 1x75kg.... z góry dzieki
co serie dokladasz, w przypadku wyciskania na plaskiej bierzesz np. 42 kg i robisz 12 powtorzen, potem dokladasz sobie 5 kg i robisz 10 powt, potem znowu dokladasz 5 kg i robisz 8, i znowu dokladasz i robisz 6.
ciezar sobie tak dobierz aby przy ostatniej seri z trudem ale zrobic ta ilosc powt ktora sobie obrales :) pozdro
2 razy na płaskiej myśle ze nie ma sensu 1 wystarszy wąskim ale pójdzie tez na trica bardzo 2 sprawa obciażenie stosujemy tu progresje tak dobieraj ciezary by zrobic 12 10 10 8 a jak masz dostep do butterfly bys zamienił nim rozpietki wtedy bardziej idzie na środek klatki i odsyłam tez do poczytania poradnika :)
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=10329
obciążenie to sprawa indywidualna i nikt Ci na forum nie napisze konkretnie ile kg masz załadować na gryf. Dźwigaj tyle by ostatnie 2-3 powtórzenia w serii wykonywać z duzym wysilkiem i tyle by cwiczenie było dobre technicznie
tam gdzie jest mniej powtorzeń w serii znaczy, ze masz zwiekszać obciążenie