Zobacz pełną wersję : Trening siłowy - pomoc
Witam, jak w temacie widac potrzebuje rady dotyczącej treningu siłowego. Na siłownie chodzę juz z miesiac, zakonczylem trening ogolnorozwojowy i teraz chcialbym przezucic sie na siłowy. Mam 190cm wzrostu i 110kg wagi (sporo w tym tłuszczyku :P). Przegladalem wiele tematow w poszukiwaniu interesujacego mnie treningu ale nic nie wyczytalem. Jesli chodzi o sam trening najwiekszy nacisk chcialbym polozyc na klatke i barki, poniewaz te partie mam najslabiej rozwiniete. W celu redukcji zbednej tkanki tluszczowej po kazdym silowym treningu bede chcial zrobic kilk aeorobow ale z tym sobie sam poradze. Z gory dziekuje za pomoc
Na Twoim miejscu wybralbym trening 2/3 razy w tygodniu. Jezeli masz mozliwosc to przed lub po treningu. Pewnie to zaszukuje niektorych na forum ale tak cwicza goscie w Twoim wieku w NCAA.
Takiej masy jak Malone nigdy nie uzyskasz bez dopingu. Gwarantuje Ci. Na czysto nigdy nie bedziesz mial sylwetki kulturysty.
Osobiscie odradzam sterydy.
Aby podac Ci wiecej szczegolow musisz napisac wiecej o sobie.
Suplementy - podstawa jest dieta. Na gainerze napewno bedzie Ci sie lepiej cwiczyc. Do tego dodalbym kreatyne w proszku. Jak na moj gust na poczatek wystarczy.
W Twoim przypadku, stosujac sie do rady co do czasu treningu, nie stracisz szybkosci. Moze chilowo ale bedzie to wynikac ze zmeczenia.
Szcerze odradzam treningi typu Air Alert, chyba,ze nie zalezy Ci na kolanach.
Twoj post jest chyba nieco nie na miejscu albo nierozumiem jego przeslania
:P, z koszykowka nie mam nic wspolnego.
Ja proponuję zrobić najpierw typowy trening na masę (wiem że masz jej dużo, ale jak zaczniesz spalać tłuszczyk to nic nie zostanie :P) Po jakimś czasie trening i dietka na redukcje i będzie git. Treningi na masę masz w podwieszonych
... Proszę o usunięcie mojego posta ponieważ miałem go wkleić na forum ***.pl , ponieważ znalazłem tam taki sam temat jak tu , lecz wkleiłem go nie w to miejsce.
Na siłe to Ciężarem ktorym bedizesz robil 8 potem 6 , 4 , 2 albo jedno poworzenie. Nie podchodz ponad 8 powtorzen w serii i Nie rob ciezarem ktorym moglbys 12 zrobic ale zrobisz 8 bo to na sile, zrob ciezarem ktorym robisz osiem i nie wiecej, ale zawsze staraj sie jak najwiecej!
Polecam pomoc trenera, partnera.
przerwa 2-3 minutki.
I paker ^.^