PDA

Zobacz pełną wersję : ból przedramienia w wyciskaniu sztangi łamanej stojąc

Flyman
15-04-08, 20:22
witam, dopiero zacząłem trening na siłowni a już mam poważny problem, przy podnoszeniu sztangi łamanej stojąc odczuwam silny ból przedramienia szczególnie po opuszczeniu przedramienia, rok temu również miałem ten sam problem, na 10 miesięcy odstawiłem siłownie, teraz wracam, i wraca znów ten ból? co to może być? dodam że przy żadnych innych ćwiczeniach tego bólu nie odczuwam,tylko podczas tego. z góry dzięki za uwagi. pozdro.

kogut2
15-04-08, 22:19
cieszko powiedziec ,slaba rozgrzewka jak tylko natym czwiczeniu niespotkalem sie jeszcze z takim czyms

pablo91prg
16-04-08, 06:54
moze jakiś uraz

Punisher
16-04-08, 16:00
Co to za ćwiczenie:
Wyciskanie sztangi (gryfu) łamanej stojąc?
Bo nie mam pojęcia.

P.S. Ćwiczysz w rękawicach, albo masz grubą tą sztangę(gryf, bo nie widziałem łamanej sztangi na oczy)

Flyman
16-04-08, 18:10
no racja źle napisałem, powinien być gryf łamany i uginanie ramion stojąc... nie zmienia to faktu, że boli !!!

VegetaSSJ3
16-04-08, 18:47
Opisz dokladnie ten bol czy jest to bol miesnia przedramienia czy bardziej ciagną cie sciegna??
Moge ci doradzic pare rzeczy pierwsza to ucisnij przedramie bandarzem przy tym cw moze byc nawet mocno
a druga rzecz to posmaruj mascia rogrzewajaca

Flyman
16-04-08, 20:28
ból jest umiejscowiony po środku między nadgarstkiem a stawem łokciowym, w zasadzie dosyć głęboko, bez obciążenia wyczuwam silny ból wbijając mocniej kciuk w to miejsce od strony wewnętrznej przedramienia, między kość promieniową a łokciową, podczas podciągania gryfa ten ból nie pojawia się, zaczyna się w końcowej fazie opuszczania a najsilniejszy jest po opuszczeniu całkowitym gryfa

terrorsiejem
28-04-08, 13:55
ćwicz mięśnie przedramienia może pomoże :) Wiem o co chodzi ale nie umiem tego ująć słowami. Ból idzie tak jak by od nadgarstka ?

margolciak
12-06-08, 17:47
mam to samo najwiekszy jest bol przy puszczeniu sztangi
boli przy cwiczeniu ze sztanga na stojaco i na modlitewniku
jak cwicze przedramie to nie boli a przy bicepsie boli co to moze byc ? co mozna z tym zrobic

tm7
12-06-08, 17:54
tez to kiedys mialem , jak podnosilem duzy ciezar , musisz dobrze sie rozgrzac , mozesz smarowac masciami rozgzrewajacymi takimi jak ben gay np , kup sobie sciagacz na staw lokciowy , sciaga takze przedramie , mnie troche pomogl , ostatnio nie odczuwam juz tego bólu

HerQleSZMC
13-06-08, 10:56
Przedramiona przeciążone. Albo rób mniejszym ciężarem serie albo zacznij katać przedramiona...o i moze zrób przerwy z tydzien niech Ci łapy odpoczną.

margolciak
14-06-08, 15:01
no widze wlasnie ze po treningu przedramion bol jest mniejszy
a jakie cwiczenia radzicie robic aby rozgrzac przedramiona ?
ja zawsze biore lzejsze hantelki i robie skrety nadgarstkow
pozniej np biore sztange lamana i ruszam samymi nadgarstkami tak jak w cwiczeniach na przedramiona jeszcze tam jakies wymachy skrety itd co jeszcze ?

ziegenhal
21-07-08, 20:29
Ja mam podobny ból, miedzy kością promieniową a łokciową przy zgieciu reki. Tylko przy ćwiczeniu uginanie ramion ze sztangą nachwytem. Jak opuszczam to jakby mi tam jakies scięgno sie przestawiało , jest to nie o tyle bolesne co nieprzyjemne ale wywalilem to cwiczenie z planu bo nie dalo sie tego robić.
Na poczatku tego nie mialem , tylko zrobilem miech z priorytetem na przedramie. Takie pytanie nie na temat: czy jak cwicze tym samym cięzarem od 2 miesiecy na przedramie to jest w stanie ono urosnąć? zawsze tak zakladam 28 kg i uginam nadgarstki podchwytem az do bólu.Jak zaloze wiecej kg to juz tego bolu tak nie czuje :p , wiec lepiej cwiczyć do bolu czy wiekszym ciezarem ale bez bólu :p?

pey
21-07-08, 22:08
Są różne urazy i nie na każdy jest ten sam sposób : rozgrzanie, lekki trening...po pierwsze odpocznij i obserwuj rękę przy jakich ruchach odczuwasz ból. Jeśli ręka nie przestanie Cię boleć po dłuższym czasie zgłoś się na prześwietlenie bo możesz urządzić się do końca życia a to nie jest przyjemne dla kogoś kto ćwiczy. Ręke musisz masować, smarować maścią ale ogranicz ćwiczenia narazie do zera.

Toma
21-07-08, 22:13
przed treningiem dobrze rozgrzej nadgarstki ;)

pey
22-07-08, 22:20
przed treningiem dobrze rozgrzej nadgarstki ;) - hmmmm - zaczną wtedy dopiero boleć bo jeśli się głębiej zastanowić, to jakie to jest dla nadgarstka rozgrzanie? Kilkakrotne pomachanie przegubem nie da nam zawsze gwarancji, że nadgarstek będzie bezpieczny. Siadamy zaraz do większego lub dużego ciężaru i co...? zaczyna się kłucie i zniechęcenie dla dalszego treningu. Jak we wcześniejszym poście radzę Ci - odpocznij kilka dni.

Danek1990ex
22-07-08, 22:47
Albo zacznij ćwiczyć przedramię albo dobra rozgrzewka też to miałem tylko bardziej hantlami!!!

TU się daje sog-i.