PDA

Zobacz pełn± wersję : Por¶ba o Pomoc - 18 latek na siłce

Wookashek
14-04-08, 14:45
Witam wszystkich ;) :smile:

Zacznę od tego że mam 18 lat i chcę zacz±ć chodzić na siłownie ponieważ chcę zostać "kim¶" na swoim osiedlu. Chodzi głównie o kult siły itp.

Nigdy wcze¶niej nie ćwiczyłem .

Wzrost - 176 cm
Waga - 86kg

Do dyspozycji mam ławeczkę , oraz sztangi na biceps i triceps .
Mam też do pleców jakie¶ urz±dzenie . Nie wiem jak się to nazywa bo to u kumpla cały czas stoi w piwnicy itp.

Szukam kogo¶ kto poda mi jak±¶ dietę oraz ułoży plan ćwiczeń oraz może jakie¶ odżywki lub co innego

Pozdrawiam i Proszę o Pomoc ;)

Toomekk6
14-04-08, 19:41
poczytaj podwieszone w działach: dieta, trening:)
pozdro

Rickey
14-04-08, 19:52
j.w.
Najpierw musisz mieć blade pojęcie o tym co chcesz robić:)
Poczytaj, potem wyci±gnij wnioski tj. ułóż sobie dietę i trening, daj do sprawdzenia i jazda...
Moim zdaniem o odżywkach powiniene¶ zapomnieć bynajmniej na jakie¶ 6 miechów chyba, że jaki¶ gainerek lub cos w tym stylu.
pozdro!!

DiscoKing
14-04-08, 19:54
możesz na razie pompki porobić na chacie :) w±skie i szerokie oraz uginanie i prostowanie ramion na triceps. Dla ogólnego wzmocnienia. A po 2 tyg. możesz i¶ć na siłownie :) I też musisz napisać jaki cel chcesz osi±gn±ć :) Czy siłe, mase , rzeĽbe itp. ??

Symu
14-04-08, 21:01
zapraszam http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=8273

Wookashek
14-04-08, 21:33
głównie chodzi mi o rzeĽbę ;)

dexter
14-04-08, 22:38
pamiętaj, że musisz mieć co rzezbic.
Tak jak ci pisz± możesz najpierw poćwiczyć w domu, albo od razu na siłkę. Tylko nie ćwicz od razu na mase - zacznij od treningu ACT który masz w podwieszonych, poci±gnij go przez 6 - 8 tyg , potem trening na mase, a rzezba to jeszcze troche. Ułóz diete (przez te 6 - 8tyg pierwszych mozesz diety nie stosowac) odżywki też sobie jeszcze daruj bo w tej chwili to wywalanie kasy w błoto tyle
pozdro

Karolsw
16-04-08, 16:39
Siema Juzek. Kup sobie najlepiej thermo speed extreme żeby najpierw spalić ten tłuszcz ;). Do tego dieta i trening na rzeĽbe + jakie¶ bieganie czy może rowerek.

Rickey
16-04-08, 22:17
po co mu oferujesz od razu termo speeda. Niech chłopak poćwiczy na sucho, zacznie uprawiać jakie¶ aeroby. Jak nie będzie widział rezultatów tj. że chudnie to wtedy ewentualnie może co¶ zarzucić. Teraz nie widze sensu..
Pozdro!!

Karolsw
16-04-08, 22:41
Proponuje mu TSE bo ćwiczę razem z nim już jakie¶ 2 miesi±ce , on gra w piłkę , dużo chodzi , biega itd. dlatego mu to proponuje