PDA

Zobacz pełną wersję : Jak szybko przytyc ??

b257436
13-04-08, 17:31
Macie jakas diete z domowych skladnikow zeby szybko przytyc ?? piszcie !!

paweleeekkk
13-04-08, 18:12
Szybko to wiesz co...

http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=67

pablo91prg
13-04-08, 18:55
chipsy, fastfood, browar
do tego 10 godzin dziennie przed kompem i żarcie w nocy
efekty murowane

b257436
13-04-08, 19:07
chipsy, fastfood, browar
do tego 10 godzin dziennie przed kompem i żarcie w nocy
efekty murowane

hehehe , takiej diety jeszcze nie probowalem :) hehe

Karolsw
13-04-08, 21:54
hehe dobra dieta tylko , że będziesz zalany tłuszczem

b257436
14-04-08, 09:26
hehe dobra dieta tylko , że będziesz zalany tłuszczem

przeciez wiadomo , ze jej nie bede stosowal :D

pw
14-04-08, 23:51
Zwiększyć ilość tłuszczy w diecie by łatwo podbić kcal diety oraz zmniejszyć białka do 1,8-2g co również przyczyni się do mniejszego wydatkowania energii przez organizm na jego metabolizm.

Paluch
15-04-08, 10:14
Jak chcesz szybko przytyc, to po prostu jedz duzo... a to czy pojdze Ci to w miesnie zalezy od rodzaju diety i genetyki.

Iron_Czeplin
15-04-08, 10:18
Jedz duzo potraw białkowych jajek, ryż pij mleko różnego rodzaju jogurty staraj sie nie jeść potraw z patelni z dużą iloscią tłuszczy

Paluch
15-04-08, 15:41
blagam... jakich jogortow? Doedukuj sie...

PuaPAj
15-04-08, 15:53
Jogurty naturalne nie sa takie zle-widzialem nawet taki co mial prawie 8 g bialka na 100 wiec sa spoko jest to dobrej jakosci bialko

Paluch
15-04-08, 18:11
moze niektore naturalne...

ale generalnie to produkt w wysokim stopniu przetworzony, zawierajacy niewiele bialka w dodatku o kiepskim profilu aminokwasowym.

lachu
15-04-08, 18:32
paluchu to ty ekspert kruca jestes

Paluch
15-04-08, 23:38
o, jednak odwiedzasz inne dzialy niz 'doping'... trudno uwierzyc.

Paluch
15-04-08, 23:52
Swoja droga ciekaw jestem co sadzi o jogurtach naturalnych nasz moderator?

mały huba
16-04-08, 00:04
Dużo laktozy(więcej niż w mleku), sporo tłuszczu(również więcej niż w mleku), sporo wszelakich zagęszczaczy i jakieś białko którego wcale nie ma tak dużo, rzędu 3-5g z tendencją to tych niższych wartości. Zaletą jak dla mnie jest smak, który jest nieporównywalnie lepszy niż smak zwykłego mleka. Dla mnie produkt bez szału.

PuaPAj
20-04-08, 23:14
fakt jest faktem ze duzo lepszy jest serek wiejski wiec lepiej jego wybierac

Paluch
21-04-08, 00:33
A jaka jest w miare dobra alternatywa dla serka wiejskiego? Bo nie przechodzi mi przez gardlo...

jasiek69
21-04-08, 20:31
A jaka jest w miare dobra alternatywa dla serka wiejskiego? Bo nie przechodzi mi przez gardlo...

Twarog poltlusty :) albo coz z ryb np. tunczyk

Rynju
21-04-08, 21:42
z produktow mlecznych do picia. Wygrywa kefir ! ! !

jasiek69
22-04-08, 22:29
z produktow mlecznych do picia. Wygrywa kefir ! ! !

hmmm.. kefir :) a jaki dokladnie proponujesz ..smak itd .. :P

Rynju
22-04-08, 22:41
kefit kefir normalny ;)

Tomasz1023
24-04-08, 11:24
Witam.Ja mam problem z przytyciem od 5 lat!!!Znalazlem to forum ,bo moze tu znajde odpowiedz-jak przytyc!!!Nie uprawiam kulturystyki.
Jestem chory na cukrzyce od 10 lat.Jestem na Humalogu i lantusie.Jesli jakies pytania na temat insulin to do mnie:)
Ale nie o tym mialem pisac.Jestem w tzw:blednym kole.....bo aby przytyc to nalezy miec diete (ktora mam),ale zeby przytyc musze jesc wiecej...wiecej ..wiecej...a do tego musze dawac wiecej dawek insuliny co prowadzi do zwiekszania dawek ,ktorych biore juz Duzo a tego nie chce, nie chce byc przeinsulinowany. Jesli jem wiecej to poziom cukru rosnie(jesli nie mam odpowiedniej dawki insuliny) a cukier(wysoki) spala tluszcz ,bialka...i zamiast tyc chudne:(.
Od 7 lat waga stoi w miejscu i nic .Bralem cykl rok temu z kreatyna i tauryna i d..pa.Gainery odpadaja bo maja duzo weglowodanow(cukry), a ja to musze przeliczac na wymienniki weglowodanowe i musze do tego dawac odpowiednio wiecej insuliny.Sam po sobie wiem jak taki Gainer podnosi mi poziom cukru-lepiej niz cola:).Tak samo z kreatyna-rzadko mozna dostac czysta kreatyne.Jak sa to zawsze smakowe.Chcialbym przybrac chociaz te 5-7 kg --macie jakies pomysly. Oczywiscie odpada doping.....

Tomasz1023
24-04-08, 11:33
Witam.Ja mam problem z przytyciem od 5 lat!!!Znalazlem to forum ,bo moze tu znajde odpowiedz-jak przytyc!!!Nie uprawiam kulturystyki.
Jestem chory na cukrzyce od 10 lat.Jestem na Humalogu i lantusie.Jesli jakies pytania na temat insulin to do mnie:)
Ale nie o tym mialem pisac.Jestem w tzw:blednym kole.....bo aby przytyc to nalezy miec diete (ktora mam),ale zeby przytyc musze jesc wiecej...wiecej ..wiecej...a do tego musze dawac wiecej dawek insuliny co prowadzi do zwiekszania dawek ,ktorych biore juz Duzo a tego nie chce, nie chce byc przeinsulinowany. Jesli jem wiecej to poziom cukru rosnie(jesli nie mam odpowiedniej dawki insuliny) a cukier(wysoki) spala tluszcz ,bialka...i zamiast tyc chudne:(.
Od 7 lat waga stoi w miejscu i nic .Bralem cykl rok temu z kreatyna i tauryna i d..pa.Gainery odpadaja bo maja duzo weglowodanow(cukry), a ja to musze przeliczac na wymienniki weglowodanowe i musze do tego dawac odpowiednio wiecej insuliny.Sam po sobie wiem jak taki Gainer podnosi mi poziom cukru-lepiej niz cola:).Tak samo z kreatyna-rzadko mozna dostac czysta kreatyne.Jak sa to zawsze smakowe.Chcialbym przybrac chociaz te 5-7 kg --macie jakies pomysly. Oczywiscie odpada doping.....
Co do diety to jadam 5-6 razy dziennie.....

Tomasz1023
30-04-08, 19:39
Widze, ze nikt sie nie wypowie....coz.

grzesiek7124
30-04-08, 20:00
Po pierwsze, jeżeli nie ćwiczysz i będziesz miał dodatni bilans energetyczny to zdobyta masa będzie tkanką tłuszczową. Tobie chyba o to nie chodzi ?

Po drugie to nikt z nas nie skończył studiów medycznych, wobec czego trudno jest nam coś doradzić osobie chorej na cukrzycę. Tutaj potrzebny jest specjalista (lekarz) lub dietetyk mający doświadczenie z osobami takimi jak Ty.

Pozdrawiam.

Grzesiek.

Giera
01-05-08, 09:52
Krótka insulina i połączenie diety LowCarb z 2-3 posiłkami składających się z białka, węgli i do tego insulina.
Wtedy idzie oszukać organizm cukrzyka (tak mi się wydaje przynajmniej) i utrzymywać dodatni bilans energetyczny tłuszczami bez wzrostu poziomu cukru a stosując krótką wersję insy do posiłków z węglami zapewniamy im, iż przyczyniają się one bezpośrednio do sporego tycia.
Tyle, że jeśli ktoś chce stosować moje wskazówki w takim przypadku musi wziąć odpowiedzialność na siebie tzn. musi umieć obsługiwać się tą "niebezpieczną zabawką" jaką jest insulina ;)

Cielu7
01-05-08, 11:40
mam qumpla tez chory na cukrzyce chodzi na siłke z odzywek lykał carbo teraz szamie krete i w miecha no ponad miecha +4 cm w bicu ja az nie moge w to uwierzyc ale ta insa robi swoje w sumie moj ojciec tez jest chory troche sie porusza i ladnie puchnie ale przytyc tez nie moze za to ten kolega jakos przybiera i teraz robi najwieksza glupote kupil sobie 100 mety i nie chce nawet osłonek ani odbloku ehh :(

lachu
01-05-08, 11:58
to lepiej mu wpersfaduj do głowy chociasz odblok
bo sie chłopak skończy a szkoda goscia.

Paluch
01-05-08, 12:54
A po co mu ta meta, skoro insulina to znacznie silniejszy steryd?
Zreszta z tego co wyczytalem u naszych koksow, to insuline sie z tesciem laczy.

Giera
01-05-08, 15:59
Insulina to nie steryd ale jest najbardziej anabolicznym znanym dotąd hormonem :) Na cyklach z insą ludzie robią po 10kg na miesiąc

Paluch
01-05-08, 16:32
zasadniczo testosteron to tez nie steryd tylko hormon... tak jak hormon wzrostu...

wszystko zalezy od uzycia...

terrorsiejem
01-05-08, 16:32
fakt jest faktem że insulina to syf i ja na waszym miejscu bym nie poruszał tego tematu bo siądzie stereotypowy zjadasz okresowy mety przed komputerem przeczyta że po insulinie bedzie ogromny i bedzie nie dobrze (że też tak to nazwe) insulina jest gówniana (w niepowołanych rękach) ponieważ zażywanie jej nie tak jak należy nie grozi ginkomastią czy słabymi osiągami ale śmiercią.

Giera
01-05-08, 23:08
zasadniczo testosteron to tez nie steryd tylko hormon... tak jak hormon wzrostu...

wszystko zalezy od uzycia...

Mylisz się kolego ;) Testosteron przez to, że podnosi syntezę białek w komórce mięśniowej jest sterydem anaboliczno-androgennym.
Insulina jest hormonem peptydowym takim jak hGH ale różnym od testo i działanie opiera się na rozbijanie cukrów w osoczu i "przepychanie" wartości odżywczych wprost do mięśni a to spora różnica