PDA

Zobacz pełną wersję : Cechy Sterydowca

DoDiK_29
13-04-08, 17:25
Znalazłem to na necie. Myśle, że się przyda.

CECHY STERYDOWCA

- klatka piersiowa - duży wzrost ciężaru wyciskanego przez doświadczonego zawodnika osiągnięty w krótkim czasie jest znakiem, że korzystał prawdopodobnie z dopingu

- brzuch - zyskanie masy bez dodatniego bilansu energetycznego jest niemożliwe, co pociąga za sobą dodatkowe zapasy tłuszczu w okolicy brzucha. Osoba, która zyskuje w krótkim czasie sporo mięśni, mając jednocześnie nadal wyrzeźbiony brzuch korzystała prawdopodobnie z dopingu

- plecy - wykwity skórne na plecach są kolejnym elementem przemawiającym za tym, że zawodnik korzystał prawdopodobnie z dopingu

- skóra - przy dużym wysiłku robi się bardzo czerwona, szczególnie w okolicach klatki piersiowej, karku i twarzy. Sterydy anaboliczne powodują zatrzymanie wody w organizmie, co powoduje wzrost ciśnienia. W czasie ćwiczenia dużo krwi przedostaje się do naczyń krwionośnych w skórze, co natychmiast widać.

- penis - mimo mniejszych jąder, penis zaczyna "żyć własnym życiem". Sterydy zwiększają apetyt seksualny do tego stopnia, że bywa trudny do opanowania. Częste szprycownanie prowadzi do impotencji.

- rozstępy - przy stosowaniu niedozwolonych środków anabolicznych można zyskać nawet 25% masy mięśniowej w kilka tygodni. Za tak szybkim przyrostem nie nadąża jednak skóra, czego widocznym efektem są rozstępy.

- sutki - powiększenie piersi, zmienione włókna wokół sutków są kolejnym argumentem, że osoba korzystała prawdopodobnie z dopingu

- szybka reakcja - używanie anabolików reguluje działanie systemu nerwowego, przez co skraca się czas reakcji mięśni. Polepszona szybkość ruchów jest kolejnym, prawdopodobnym skutkiem stosowania dopingu

rafalkomando
13-04-08, 18:52
dobry art.

pablo91prg
13-04-08, 18:53
nie ten dział, pozatym nie wszystkie z tych cech muszą dotyczyć osob, które miały styczność z SAA.

Punisher: przeniesiono

kogut2
13-04-08, 20:49
jest podane jak rozpoznac mozna koksa ,dobre z tym penisem i jest to prawda jak

Toomekk6
13-04-08, 20:56
z tymi pryszczami to bym się do końca nie zgodził. Bo niektórzy np. ja mają pryszcze na plecach. a ja nie brałem SAA xD

Karolsw
13-04-08, 21:28
To Ty masz pryszcze przez dojrzewanie , a starsi ci , którzy biorą sterydy nie mają pryszczy i po tym braniu sie pojawiają:p. Też mnie tak zsyfiło :P od wakacji :/ , ale trzeba czekać aż przejdzie ;). pozdrawiam

vold
13-04-08, 21:29
Wszystko zależy od organizmu i od środków ale sporo się z tego zgadza.

Piotrekksc
13-04-08, 21:31
Dlatego napisane jest prawdopodobnie, a nie napewno brala SSA. To jest tylko ciekawoska, ze takie cos wystepuje.

Toomekk6
13-04-08, 21:35
ja już sie przyzwyczaiłem że mam pryszcze na twarzy i plecach. powoli już przechodzi:)

kogut2
13-04-08, 21:52
jak bedziesz mnial 20 lat to se skaczy klopot

Cielu7
13-04-08, 22:08
i nie koniecznie niektorzy problem z tradzikiem maja przz cale zycie z trodziku modzienczego mozna wpasc w inny znam pare osob co w waku 40 paru lat musze urzywac przeciw tradzikowych praparatow bo im cos czasem wyskoczy ja osobiscie tez mam straszny problem z tradzikiem grrrr a asortyment kosmetykow tez sporasny