Zobacz pełną wersję : Bóle nadgarstka
Cześć.
Chciałbym się Was zapytać co stosować na bóle nadgarstka. Boli mnie gdy robię przedramię na ławce sztangą, i gdy robie ok 2 ostatnie serie na klate.
Prosze o porady:)
VegetaSSJ3
12-04-08, 13:42
Witaj kup sobie bandarze elastyczne i owiń nadgarstki powinno pomuc
Sam mialem problemy z nadgarstkiem gdy gralem w siatkowke.
Bandarz nie moze krepowac ruchow i krew musi doplywac. Musisz czuc nacisk bandarza, ale nie scisk. Nie wiem jak to za bardzo wytlumaczyc.
Najlepiej naciagnij sobie bandarz i pochodz przez 15 minut jak bedzie sztywno lecz nie bedzie sciskalo, jest OK
Mi ból ustał wraz ze wzrostem siły.
VegetaSSJ3
12-04-08, 18:14
Ja przez dluzszy czas miałem problemy z nadgarstkami i zawsze na treningach musialem owijac bandażem a teraz juz nie mam tego problemu na szczęście
Napewno z czasem pojawi Ci się strzelanie w nadgarstkach i nie ustapi tak szybko. Dobrze chłopaki radzą, zastosuj bandaże ale też daj odpoczywać nadgarstkom bo gdy je przeciążych to później nic już nie zrobisz na siłowni.
Ja mam identyczny problem...lecz ja owijam nadgarstek przed kazdym cwiczeniem ktore mi sprawia bol wlasnie bandazem elastycznym,poza tym smaruje go codziennie Fastum i ból z czasem maleje:)
tak jak wyzej - bandaze elastyczne lub rekawice z usztywniaczem
pokoandloko
06-05-08, 20:14
mnie kiedys tezz bolaly nadgarstki do tego stopnia ze nie moglem cwiczyc bicka. zaczalem owijac nadgarstki bandazem na kazdym treningu przez 3 tyg i bol przeszedl. do tego glukozaminke kupilem i to wszystko. pozdro
Gdy dopiero zaczynałem ćwiczyć też mialem problem z bolącymi nadgarstkami. Ale ze wzrostem siły przeszło mi a teraz przed ćwiczeniami zakładam opaski uciskowe. Bandaż lub opaski bardzo pomagają