Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Poczatek z odzywkami

Sucre
04-04-08, 19:07
Witam wszystkich.Chciałbym sie dowiedzieć od bardziej doświadczonych zawodników co by proponowali do zakupu na początek z odzywkami.Mam 22 lata,182cm i 81km.Zażywając odzywki chciałbym zwiększyć masę mięśniową,dieta jaka stosuje to 5 posilkow dziennie i staram sie by bylo w niej jak najwiecej bialka.Z poczatku myslalem zeby zakupic jakies bialko i kreatyne ale zaproponowano mi zakup jakiegos gainera i aminokwasow w zwiazku z czym mam pytanie co Wy byscie mi zaproponowali.Dysponuje kwota 200zl.Z gory dziekuje za dobre rady.

rafalkomando
04-04-08, 19:24
standardowe pytanie: jaki masz staz? (wazne gdy chcesz wejsc na kreatyne np mono,jabłczan,staki,) na mase to dieta i jesli nie dostarczasz składników z pozywienia dostatnie to czerp z odzywek bialkowych lub gainerów, aminokwasy narazie zostaw.

Sucre
04-04-08, 20:04
Generalnie to zaczalem cwiczyc w wieku 18lat ale mialem okolo dwuletnie przerwe,z kreatyna nie mialem nigdy doczynienia tylko z odzywkiami bialkowymi,teraz cwicze od stycznia.

Sucre
06-04-08, 10:23
Nio to co proponujecie bo jutro chcialbym zakupic jakies suplementy i w koncu nie wiem co??Czy jezeli chce nabrac masy dobrze bedzie kupic jakiegos gainera i kreatyne czy lebiej bialko i kreatyne??

Cielu7
06-04-08, 10:46
narazie to szamaj gainera kup duzo i do tego mozesz kupic białko i juz

Andr3w
06-04-08, 11:31
Gainer i kreatyna a jeszcze mozna wlasnie te aminokwasy ! gainer lepszy niz bialko!

Cielu7
06-04-08, 12:23
czemu mowisz ganer lepszy niz białko hehe ani jedno ani 2 nie jest porownywalne do siebie masz za malo białka w dicie bierzesz białko za malo wieegli bierzesz carbo jak i tego i tego bierzesz gainer a jak jeszcze za malo białka to gaina i białk o proste bez białka miesni nie zbudujesz

Sucre
06-04-08, 12:47
Mysle ze narazie kupie albo bialko albo gainera i do tego jakas kreatyne Universal,czytalem ze jest dobra.Wiec teraz pytanie co lepiej:gainera czy odzywke bialkowa??

Cielu7
06-04-08, 12:49
to jest pytani ktore zadaj sobie czy braknie ci wegli czy białka i bedziesz wiedzial

pokoandloko
06-04-08, 13:04
kup sobie jakiegos bulka-->Hard Mass np. (połaczenie bialka z weglami w stosunku 50/50)
Masz dietke to super i troche wzbogac ja tym bulkiem ale nie szamaj go 3 razy dziennie tylko z 1/2 razy(sniadanie+po treningu). Kup do tego krete mono i gitara starczy. Ale do ciebie nalezy ostateczny wybór co kupic.
pozdro

123
06-04-08, 13:22
w sumie 200zl to nie duzo na odzywki ale starczy na vitalmaxa 10kg i ja bym to kupil na twoim miejscu albo gb6000 na 8kg ci starczy i masz w tym dosc sporo krety

Sucre
09-04-08, 21:04
Okej,zakupilem kreatynke Universala i gainera treca Mass XXL.Teraz mam prozbe zeby ktos napisal mi jak to najlepiej zazywac.

Mieczu93
09-04-08, 21:17
kreatyna:
dni treningowe:
5g rano 30 min przed śniadaniem, 5g zaraz po treningu
dni nietreningowe:
5g rano 30 min przed śniadaniem, 5g 8 godzin później również na czczo.

Do do gainera to porcje 50-70g między posiłkami, a najlepiej w porach okołotreningowych, np. po treningu bierzesz krete, 30 min później gainera, ale nie zapominaj żeby zjeść jeszcze porządny posiłek, bo gainer to TYLKO UZUPEŁNIENIE DIETY!

P.S.
Patrz podpis. ;)

Toomekk6
09-04-08, 21:18
Kreatyna:
Dni treningowe:
5g rano na czczo po ok 30 minutach można zjeść posiłek
5g po treningu

Dni nietreningowe:
5g rano na czczo po ok 30 minutach można zjeść posiłek
5g po ok 8 godzinach od pierwszej dawki.

Gainera stosujesz według braków w diecie tzn od 50-100 g między posiłkami, ok 3-4 razy dziennie lub więcej.
pozdro:)

Sucre
09-04-08, 21:29
Czyli kreatyny przed treningiem mam nie brac??A z gainerem mozna konkretnie:na ile przed treningiem i jaka ilosc i to samo po treningu..

Cielu7
09-04-08, 22:27
Krete rano na czczo potem po 30 min sniadanko i gainerka
nastepna porcja krety po trenie bezposrednio i mozesz nieglugo po wypic gainera bo i tak organizm chlonie wszystko jak gabka gainera rowniez mozesz przed trenem :)

Mieczu93
09-04-08, 22:30
Przed treningiem krety nie bierz, bierz tak jak wyzej napisane. Przed treningiem lepiej zjeść normalny posiłek, np. pierś z kurczaka i ryż. A gainera to między posiłkami żebyś nie odczuwał glodu, i 30 min po treningu. Porcje 60-70g z mlekiem. Ja np. biore gainera do szkoły, i po treningu.
Pozdro.