Zobacz pełną wersję : 1 grudka w krecie - wszystko do wyrzucenia?
Elo
Dzisiaj w mojej starej kreatynie (data waznosci 04,07) znalazlem 1 twarda grudke, ktora ciezko bylo rokruszyc, reszta krety wyglada normalnie, nie ma w niej raczej wiecej takich grudek i tu sie pojawia moje pytanie, czy przez taka 1 grudka cala kreatyna jest do wyrzucenia? Czy jeszcze mozna ja brac poki nie dostanie sie wiecej wilgoci?
pablo91prg
03-04-08, 23:12
ja bym nie ryzykował, kreta nie jest jakoś strasznie droga.
raczej duzo nie ryzykuje, najwyzej poprostu na mnie nie zadziala albo dostane sraki :P, ale jak narazie biore ja od 5 dni i nie mialem, w sumie troche mnie suszy po tym, wiec niby costam dziala chyba... A sa jakies negatywne skutki brania wiekszej ilosci krety (np 15-20g dziennie)?
tak bedziesz non stop filtrowałtwoje nerki i sie zjebia"." to tak po ziomalsku
po fachowemu nie jest to doradzane iz moga wystapic przez to komplikacje zwiazane z twoimi nerkami:D za czesto uzywane sie szybciej zurzywaja:D dosc logiczne^^
aha no to koncze z ta faza nasycania lepiej :D dziekoweczka za rady daje sogi (cokolwiek to znaczy :))
edit: ale jakby jeszcze ktos napisal o tej krecie (czy przez 1 grudke sie moze cala zjebac) to bylbym wdzieczny :)
no i musze dodac ze jesli zrobisz jeden taki cykl to to na pewno nie zaszkodzi twoim nerka:P
chodzi o to ze mimo iz bierzesz duzo wiecej tej kreatyny to ona i tak jest wydalana wraz z moczem:D a w orkanixmie zostaje tylko ok 8-10g:D własnie dlatego powinno sie ja tak dawkowac:D
ja mam cell pumpa duzo przed koncem daty waznosci i ma grudki:D
jak sam mowiłes najwyzej to wystrasz i tyle:D:P
Inaczej to się ma w mono a inaczej staki np w CP, NB2 itp, który ma inne składniki w sobie, które mogą powodować zbrylenie i nie wpływają na jakość kreatyny.
Co do mono to nie wiem... bo tam jest zawsze jeden składnik z domieszkami tauryny i b6, powiedz jak przechowywałeś i jak długo.