PDA

Zobacz pełną wersję : aminokwasy i białko dawkowanie

bbmichal84
02-04-08, 19:34
witam, kupilem universal amino 2700 i białko ostrowi .
Jak najlepiej brac te dwa prodkuty razem ? slyszalem ze najlepiej bylo by 20-30 minut przed posilkiem rano na czczo 2 kapsułki aminokwasow , 2 ture aminokwasow przed obiadem np a ostatnia na wieczór , tylko czy na wieczor jak zjem te aminokwasy to musze po 20 minut cos zjesc ? czy popijac trzeba to duza iloscia wody czy moze jakiegos soku? poprosze moze o jakies dobre dawkowanie tego srodka. Jesli chodzi o białko to biore w dwoch porcjach zeby uzupelnic swoja diete tzn jedna porcja po silce tak gdzies z 20 minut po cwiczeniach i jedna porecja na noc tak kolo 22:00 prosze o odpowiedz.

Punisher
02-04-08, 23:19
Dlaczego chciałbyś brać białko przed posiłkiem rano?
Co to jest białko?

mexk
02-04-08, 23:37
heh ja tez czytalem ze bialko najlepiej brac na czczo bo jedzenie zmienia odczyn w zoladku i jak bedzie np. za kwasny to odbija sie to na wchlanianiu ale ja tam nie jestem do tego przekonany (w czasopismie kulturystycznym tak bylo napisane)

SEBAN
03-04-08, 12:48
Każde białko zawiera w swoim składzie jakąś ilość aminokwasow,które przecież chamują nocny katabolizm,więc jak najbardziej z rana na czczo.Jeśli sie mylę poprawcie.

Punisher
03-04-08, 12:57
Śniadanie powinno być pełnowartościowe.

bbmichal84
03-04-08, 21:48
a jak brac te universal amino 2700 ?? wiem ze najlepiej 3 razy dzienne. Wiem ze rano na czczo a pozniej po 30 minutach posilek , miedzy posilkami to ok , a jesli chodzi o wieczor? to wziasc juz po jedzeniu czy jak ?