PDA

Zobacz pełną wersję : Dietka:)

NIKOLIS 168
01-04-08, 20:47
Siema jestem teraz na diecie na mase 3g/kg białko 6g/kg wegle i jestem na cyklu na mase, po tym chce zrobic jakas diete na utrzymanie wagi nie chce tyć nie chce robic rzezby tylko poprawic definicje i co sadzicie o tej diecie???

Śniadanie w domu
Owsianka + pieczywo ciemne – woda, sok

Śniadanie 2 w szkole
Ryż (jedna torebka) + owoce – woda, sok

Obiad
Ryż, filet piersi kurczaka, surówka warzywna - napój

Po treningu
Carbo ewentualnie owoce (np. 2 jabłka, banany)

Do 40 minut po trening
3-4 jajka, 2 kromki ciemnego pieczywa, napój

Na noc:
Odżywka białkowa ewentualnie tuńczyk z oliwa z oliwek

grzesiek7124
01-04-08, 21:11
3g/kg białka to stanowczo za dużo. Twój organizm tego nie wykorzysta, chyba, że jedziesz "na koksie". Proponuję 2,2 g/kg. Tak więc spożywaj około 170-180 gramów białka dziennie. Podziel to na pięć (lub sześć) posiłków dziennie. Wychodzi około 35 gramów białka w każdym posiłku (przy pięciu posiłkach).
W Twojej diecie brakuje białka w śniadaniu, 2 śniadaniu, po treningu. Ogólnie jest go za mało.
Napisz jakie ilości danych produktów będziesz spożywał ? Tzn. ile piersi, ile ryby, ile...

Czy powyższa dieta to ta na rzeźbę, czy może na masę ? Trudno wywnioskować z Twojej wypowiedzi.

Grzesiek.

NIKOLIS 168
01-04-08, 21:19
To dieta na definicje, bez utraty masy. Nie zastanawiałem sie nad iloscia spozywania. Nie jade na koksie, tylko odzywki:) napisz mi jakas taka diete do 3000kcal najlepiej zeby było spozywane duzo białka a mało tłuszczy...Pzdr:)

grzesiek7124
01-04-08, 21:26
To dieta na definicje, bez utraty masy. Nie zastanawiałem sie nad iloscia spozywania. Nie jade na koksie, tylko odzywki:) napisz mi jakas taka diete do 3000kcal najlepiej zeby było spozywane duzo białka a mało tłuszczy...Pzdr:)
Dietę musisz ułożyć sobie sam. My możemy ją sprawdzić i ewentualnie uzupełnić braki.
Zobacz do "przyklejonych".

Grzesiek.