Zobacz pełną wersję : Cykl kreatynowy
Witam Mam pytanko - co mogę wziąć na 3 cykl kreatynowy ? Wczesniej jadlem mono i Nitrobolona 3 (ale z tym mono to full niewypał bo dawkowanie mialem wytrzymałościowe). Nitro skonczylem jakies 25 dni temu. Cell pump zbiera dobre opinie, i ma dobrą cenę. wystarczy mi opakowanie 450 g ? Bo obliczyłem ze spokojnie starcza na 4 tygodnie. Proszę o jakieś sensowne produkty (zarowno stacki jak i normalne kreatyny). Cały czas trzymam dietę. Ważę teraz 93 kg. Mam Gainera QSE Real Mass 2700 i białko universala Ultra Pro Whey.
NIKOLIS 168
30-03-08, 14:07
hmm Proponuje Xpanda+białko+mono.
hmm Proponuje Xpanda+białko+mono.
Trochę drogi ten Xpand - ale jeżeli ma być ok. Jednak strasznie mnie interesuje ten Cell Pump bo dużo ludzi o nim mówi. A Xpand sprawdzony ? Działa ? :D Białeczko i mono mam. Zostało mi mono olimpu po moim pierwszym nieudanym cyklu. No to mamy Xpand vs Cell pump ... Jeżeli Xpand naprawdę daję więcej siły niż Cell to bym brał. Proszę jeszcze o jakieś wypowiedzi - za inteligentne posty beda sogi :D
NIKOLIS 168
30-03-08, 15:51
A wiec napisze skład Cell Pumpa i Xpanda.
Cell Pump:
Wartość odżywcza 8 kapsułek
Jabłczan kreatyny 4,0g
Glikocjamina 1,0g
Betaina 2,0g
Alfa ketoglutaran argininy (AAKG)1,0g
Tauryna 1,0g
XPAND:
Witamina B3 36 mg
Witamina B6 36 mg
Witamina B12 300 mcg
Kwas foliowy 420 mcg
CREATINE ESTER FUSION™
(jabłczan estru etylowego kreatyny, jabłczan kreatyny)
4 g
Alfaketoglutaran argininy (AAKG) 3 g
Betaina 2 g
Tauryna 2,2 g
GLUTAMINE FUSION™
(alfaketoglutaran glutaminy, N-acetyl-L-glutaminy)
1 g
XPANSION MATRIX™
(glikocjamina, glukuronolakton, L-cytrullina, olej MCT,
Winpocetyna 99%, Winkamina 99%, ditlenek krzemu)
3000 mg
ENERGIZED MATRIX
(L-tyrozyna, kofeina, N-Acetyl cysteina, L-fenyloalanina,
siarczan wanadylu)
Wiec wydaje mi sie ze Xpand lepszy ale do Cell Pumpa tez nic nie mam!
Jest po prostu tani a dobry! Od Kwietnia zaczynam go brac po raz 3 i mysle ze dalej cos da!!!
Nie ma co porównywać CP do XP.
Od CP warto jest zacząć przygodę ze stakami. XP to już bardziej zaawansowany stak, jego skład jest opatentowany...
CP 2 puchy na cykl, mysle ze ok 130zl, XP również 2 puchy na cykl....
Ale możesz kupić puche XP i CP i tak pojechać.
Nie ma co porównywać CP do XP.
Od CP warto jest zacząć przygodę ze stakami. XP to już bardziej zaawansowany stak, jego skład jest opatentowany...
CP 2 puchy na cykl, mysle ze ok 130zl, XP również 2 puchy na cykl....
Ale możesz kupić puche XP i CP i tak pojechać.
No właśnie tą przygodę chciałem zacząć... napaliłem się na Storma, ale zrozumialem że za mocne jak na razie. Dlaczego aż dwie puszki CP na cykl ? Zrobiłbym tak że Pucha CP i Mono i to dawkuję przez 30 dni. Dobre ? CP przed treningiem duża dawka (14 g) i mono po. Z rana też mógłbym brać CP ale 9 g. Tego mono to tak z 8 g po treningu tylko. Do tego gainery i bialko ale to juz wiem jak.
+
Kupiłem Cella 655 g za 65 zł i 0,5 kg kreatynki universala, mono. Teraz rozpisałem sobie to tak. Dzień Treningowy Gainer z rana 125 g Mono 6 g Tauryna 3 kaps Przed Treningiem Białko 50 g Cell pump 12 g Po treningu Mono 6 g Gainer 125 g Dzień nie trenigowy Rano Gainer 125 g Cell pump 12 g Tauryna 3 kaps Przed obiadkiem mono 7 g Gainer 125 g Oczywiscie cały czas trzymam dietke, co wy na to ? Dobrze rozpisane ?
Dwie puszki na cykl, bo inaczej jest za krótki.
Ty chyba myślisz, że im większa dawka kreatyny tym lepiej.
Nie ważysz aż tyle aby brać 14g kreatyny, 10-12 starczy.
Albo patrzysz tak, aby zużyć całe w cyklu...
Mono może być te 6, ale nie koniecznie... ja bym dał 5g.
Gainer to uzupełnienie diety więc nie rozpisuje kiedy masz jeść.
DT
mono rano
Cp przed treningiem
DNT
mono rano
CP po południu.
Stosuj tak^.
Z tauryną uważaj, bo CP ma w sobie ją.
Weźmiesz za duże dawki CP to zasłabniesz/zawroty głowy będziesz miał itp.
Więc uważaj.
Tauryne do mono w porcji dodawaj.
Dwie puszki na cykl, bo inaczej jest za krótki.
Ty chyba myślisz, że im większa dawka kreatyny tym lepiej.
Nie ważysz aż tyle aby brać 14g kreatyny, 10-12 starczy.
Albo patrzysz tak, aby zużyć całe w cyklu...
Mono może być te 6, ale nie koniecznie... ja bym dał 5g.
Gainer to uzupełnienie diety więc nie rozpisuje kiedy masz jeść.
DT
mono rano
Cp przed treningiem
DNT
mono rano
CP po południu.
Stosuj tak^.
Z tauryną uważaj, bo CP ma w sobie ją.
Weźmiesz za duże dawki CP to zasłabniesz/zawroty głowy będziesz miał itp.
Więc uważaj.
Tauryne do mono w porcji dodawaj.
A w treningowe po treningu bez mono ? Ile powinien w takim razie trwać cykl ? Bo te dawki co proponujesz to wychodzi na dziennie 6 g mono i okolo 11 g CP wiec Mono by mi starczyło na 83 dni a CP na około 60. Więc jak dokupie 450 CP to chyba starczy mi tego na 2 cykle. Czy jak ? Z tauryna masz racje, nie zwróciłem uwagi.
Ja bym na Twoim miejscu zrobil jeszcze jeden cykl na samym mono;) Chyba ze masz kase zeby sobie CP kupic i ogolnie lubisz sie faszerowac suplementami;) Ja mam zasade taka ze suplementy sa potrzebne ale trzeba robic wszystko zeby ograniczyc ich spozycie do minimum poprzez dietke;]
No i chyba tak zrobie... bo widze ze duzo jest problemów z tym CP mono. To jak brac mono ? 2x5 g ? codziennie ? To teraz bym zrobil cykl na mono a pozniej na CP gdzies w czerwcu...
Ja bym na Twoim miejscu zrobil jeszcze jeden cykl na samym mono;) Chyba ze masz kase zeby sobie CP kupic i ogolnie lubisz sie faszerowac suplementami;) Ja mam zasade taka ze suplementy sa potrzebne ale trzeba robic wszystko zeby ograniczyc ich spozycie do minimum poprzez dietke;]
Pomylily Ci sie odzywki z suplementami.
No i chyba tak zrobie... bo widze ze duzo jest problemów z tym CP mono. To jak brac mono ? 2x5 g ? codziennie ? To teraz bym zrobil cykl na mono a pozniej na CP gdzies w czerwcu...
To pojedz na mono najpierw, dziennie 10g.
CP w czerwcu za wczesnie wg mnie.
Pomylily Ci sie odzywki z suplementami.
To pojedz na mono najpierw, dziennie 10g.
CP w czerwcu za wczesnie wg mnie.
Tylko mam pytanko punisher,ile wedlug Ciebie trwa cykl ?
Na pewno nie 4 tygodnie.
Na mono ciągnąć z 6tyg.
Jezeli chcialbym do tego dokupic Carbo Ex biogenixu to jak stosować ?
wg uznania ok.30g-40g przed wysiłkiem lub po, albo w trakcie małymi łykami.
Różne są opcje, w zależności od zapotrzebowania i własnych predyspozycji.